Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ... χάντμπολ, περισσότερο κι απ' το πέναλτι! (Βίντεο)

Ο… απόηχος της νίκης στο Λεμεσιανό ντέρμπι, έχει πολλούς πρωταγωνιστές στον Απόλλωνα.

Ένας εξ’ αυτών είναι αναμφίβολα ο Μπρούνο Βάλε, ο Πορτογάλος γκολκίπερ που κράτησε το μηδέν παθητικό και είχε ως χάιλαϊτ την απόκρουση στην εκτέλεση πέναλτι του Άλεξ.

Εννοείται ότι μια σωστή επέμβαση σε εκτέλεση πέναλτι, είναι κάτι που ξεχωρίζει και… μνημονεύεται για αρκετό καιρό ωστόσο στο χθεσινό ντέρμπι ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ, άλλη ήταν η κορυφαία στιγμή του Βάλε…

Μόλις στο 7’, με το παιχνίδι στο 0-0, η ΑΕΛ… άγγιξε το γκολ. Ο Άλεξ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Χουράδο κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και έκανε την καρφωτή κεφαλιά, με δύναμη και αρκετά φάλτσα. Η κεφαλιά δεν έγινε από απόσταση για να έχει την δυνατότητα ο Βάλε να αντιδράσει, αλλά από την μικρή περιοχή και απ’ την στιγμή που είχε πορεία προς τα δίκτυα, το πιθανότερο σενάριο ήταν το «1-0».

Ο γκολκίπερ του Απόλλωνα όμως είχε αντίθετη άποψη και… άναψε «ΣΤΟΠ». Μέσα στα κλάσματα δευτερολέπτου που είχε για να αντιδράσει, το έκανε με τον μοναδικό τρόπο που θα μπορούσε, αποκρούοντας την μπάλα με τα πόδια και θυμίζοντας περισσότερο τερματοφύλακα στο χάντμπολ παρά στο ποδόσφαιρο! Και όχι μόνο έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή αλλά ακολούθησε την πορεία της που πήρε ύψος και την μάζεψε.

Η φάση αυτή έγινε στο 7’. Ο Βάλε δεν επέτρεψε στο 1-0 και 7 λεπτά αργότερα (στο 14’) ο Ζελάγια έκανε το 0-1, που… άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη. Όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά βέβαια, αν η ΑΕΛ σκόραρε πρώτη. Αλλά αυτό το ΑΝ δεν θα το μάθουμε ποτέ και… δράστης είναι ο σπουδαίος Μπρούνο Βάλε!

Δείτε ξανά την σπουδαία επέμβασή του στο 7’ και την κεφαλιά του Χουράδο: