H UEFA για το Απόλλων-Lazio και η... πρόκληση

Στην ιστοσελίδα της UEFA γίνεται αναφορά για τον αγώνα του Απόλλωνα με τη Λάτσιο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή δεν έχει ελπίδες για πρόκριση, αλλά μπορεί να γίνει η πρώτη κυπριακή ομάδα που κερδίζει ιταλική. Η Λάτσιο προκρίθηκε ήδη στους "32".

-Θα είναι η 4η φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες. Δύο νίκες για τη Λάτσιο εντός έδρας με το ίδιο σκορ (2-1) και μια ισοπαλία στο ΓΣΠ (0-0) τη σεζόν 2013-14.

-Οι Παπουλής, Βάλε, Βασιλείου και Στυλιανού συνεχίζουν στο ρόστερ του Απόλλωνα από το πρώτο… ραντεβού των δύο ομάδων, μόνο ο Ράντου από την πλευρά της Λάτσιο.

-Η Λάτσιο κέρδισε τα δύο άλλα παιχνίδια που έδωσε με κυπριακή ομάδα, κόντρα στην Ομόνοια τη σεζόν 1995-95 για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

-Ψάχνει την πρώτη του νίκη ο Απόλλωνας απέναντι σε ιταλική ομάδα. Τέσσερις ήττες εκτός έδρας (Λάτσιο 2, Αταλάντα, Ίντερ) και αήττητος στην Κύπρο απέναντι στους ιταλούς (τρεις ισοπαλίες).

-Σε σύνολο 25 αναμετρήσεων μεταξύ κυπριακών και ιταλικών ομάδων, δεν κερδίσαμε ποτέ!

-Το ρεκόρ του Απόλλωνα στους ομίλους του Γιουρόπα είναι 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 15 ήττες. Χωρίς νίκη στα τελευταία 15 παιχνίδια και αυτό είναι αρνητικό ρεκόρ.

-Ο Απόλλωνας κέρδισε και τα 4 παιχνίδια εντός έδρας στα προκριματικά του Γιουρόπα, σκοράροντας 10 φορές και μόλις 1 παθητικό. Στους ομίλους, ισοπαλία με Μαρσέιγ (2-2) και ήττα από Άιντραχτ (2-3).
Στα τελευταία 16 εντός έδρας παιχνίδια στην Ευρώπη έχει απολογισμό 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες.

-Η Λάτσιο έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ όσον αφορά τις ιταλικές ομάδες. Θα είναι το 61ο απέναντι στον Απόλλωνα και 41ο στους ομίλους.

-Ο Απόλλωνας είναι μια από τις τέσσερις ομάδες αυτή τη σεζόν που προκρίθηκαν στους ομίλους αρχίζοντας από τον 1ο προκριματικό (Κοπεγχάγη, Ρέιντζερς και Σάρσμποργκ).

-Η Λάτσιο είναι μια από τις 4 ομάδες που έφτασαν τα 100 γκολ στο Γιουρόπα Λιγκ.