ΣΩΦΡΟΝΗΣ/ ΔΥΟ χρόνια με 210 γκολ!

Πέρασαν κιόλας 2 χρόνια από την ημέρα που ανέλαβε προπονητής στον Απόλλωνα ο Σωφρόνης Αυγουστή! Το kerkida.net κάνει ένα σύντομο απολογισμό.
 
Αλήθεια, υπήρχε κανείς στις 11 Δεκεμβρίου του 2016 όταν ανακοίνωσε η διοίκηση Νίκου Κίρζη ότι ο διάδοχος του Πέδρο Εμάνουελ θα είναι ο Σωφρόνης Αυγουστή και πίστευε ότι μετά από 730 μέρες + δεν θα προέκυπτε ξανά αλλαγή στον πάγκο του Απόλλωνα; Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είχε εμπειρίες σαν πρώτος προπονητής μόνο στην ομάδα Νέων του Απόλλωνα.
 
Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης για όλους και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέσα από αυτή τη διαδρομή ΟΥΔΕΠΟΤΕ τέθηκε θέμα αλλαγής τεχνικής ηγεσίας στους «γαλάζιους». Όχι μόνο συνεχίζει για 2η σερί χρονιά, αλλά ποτέ δεν υπήρξε περίοδος αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του. Και χωρίς αμφιβολία, είναι κάτι μεγάλο, κάτι σπουδαίο για τον 41χρονο  κόουτς. 
 
Αυτά που έχει πετύχει ο Σωφρόνης δεν τα λες λίγα (2 σερί προκρίσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, 1 κύπελλο, ένα Σούπερ Καπ), ξέχωρα από τις πρωταγωνιστικές πορείες στο πρωτάθλημα και φιναλίστ στο θεσμό του κυπέλλου την περασμένη περίοδο. Ο μεγάλος στόχος παραμένει το πρωτάθλημα και η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν και εφόσον συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς ο Απόλλωνας με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο του, ίσως δεν θα αργήσει η μέρα που θα το πετύχει και αυτό.
 
Χωρίς αμφιβολία, ο Σωφρόνης οφείλει πολλά στον πρόεδρο της εταιρείας Νίκο Κίρζη. Αυτός τον επέλεξε και αυτός τον εμπιστεύτηκε από την αρχή κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και τον δικαίωσε πανηγυρικά. Εννοείται ότι «παίζει» ρόλο η διοικητική σταθερότητα που υπάρχει στον Απόλλωνα, κάτι που έλειψε από την ομάδα πριν το 2012.
 
Μέσα από τον απολογισμό του κόουτς στον πάγκο του Απόλλωνα, ξεχωρίζουν τα 210 γκολ που έχει πετύχει η ομάδα τα τελευταία 2 χρόνια! Χαρακτηριστικό της επιθετικής φιλοσοφίας που διέπει τους «γαλάζιους» με καθοδηγητή τον Κύπριο προπονητή. Λένε πολλά και οι 67 νίκες σε 109 παιχνίδια.
 
109 ΑΓΩΝΕΣ σε όλες τις διοργανώσεις
  • ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ- 69 ματς (47 νίκες, 14 ισοπαλίες, 8 ήττες / 140-53 γκολ)
  • ΚΥΠΕΛΛΟ-14 ματς (9 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες / 30-10 γκολ)
  • ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ- 1 ματς (μία νίκη / 2-1 γκολ)
  • ΕΥΡΩΠΗ- 25 ματς (10 νίκες, 5 ισοπαλίες, 10 ήττες / 38-35 γκολ)
ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 67 νίκες, 21 ισοπαλίες, 21  ήττες / 210-99 γκολ)
 
Στέλιος Αναστασίου