ΣΩΦΡΟΝΗΣ: "Κρίμα που δεν προκριθήκαμε/ Η καλύτερη διαιτησία τα τελευταία 2 χρόνια"

Στην δημοσιογραφική διάσκεψη του αγώνα με την Μαρσέιγ στην Γαλλία, ο προπονητής του Απόλλωνα Σωφρόνης Αυγουστή ανέφερε...

"Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που μετά τα αρνητικά αποτελέσματα θα ήθελε μια νέα αρχή. Προσπαθήσαμε με το 3-5-2 να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο. Ευτυχήσαμε να κερδίσουμε νωρίς πέναλτι και μείνει ο αντίπαλος με δέκα παίκτες. Μας έδωσε πλεονέκτημα σε όλο το παιχνίδι.

Είναι ιστορικό παιχνίδι, αλλά και οι βαθμοί πήρε η ομάδα σε αυτό τον όμιλο. Είναι κρίμα που δεν προκριθήκαμε. Να ευχηθώ στην Μαρσέιγ ότι καλύτερο. Να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε μαζί μας και εσάς που μας ακολουθείτε σε κάθε παιχνίδι σε αυτό το μακρινό ταξίδι. Και εύχομαι, όπως είπα πριν το παιχνίδι η νέα χρονιά να μας βρει στο πιο ψηλό επίπεδο..."

Για το 3-5-2 που χρησιμοποίησε στα τελευταία Ευρωπαϊκά παιχνίδια: "Υπάρχουν διάφορα συστήματα. Μας βόλεψε στην Ευρώπη το 3-5-2. Κάθε σύστημα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όταν κάτι δεν πάει καλά, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε σύστημα και να επανέλθουμε στον δικό μας τρόπο παιχνιδιού αλλά αφού λειτουργούσε σωστά, δεν είχαμε κάτι να αλλάξουμε".

Για το ότι συμπλήρωσε 2 χρόνια στον πάγκο της ομάδας: Με τα 3,5 χρόνια που ήμουν στην δεύτερη ομάδα, είχα την δική μου φιλοσοφία. Αν πίστευα ότι θα περνούσα από πολλά στάδια θα ήμουν ψεύτης. Περάσαμε από χαρές, λύπες, δύο φορές σε ομίλους. Εύχομαι ότι χάσαμε την περσινή χρονιά να τα πετύχουμε φέτος. Είναι δύσκολο, υπάρχει σεβασμός σε όλες τις ομάδες. Είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα με 12 ομάδες, όλοι έχουν στόχους.

Για την διαιτησία του αγώνα: Δεν σας το κρύβω, ήταν η καλύτερη διαιτησία τα τελευταία 2 χρόνια που είμαι εγώ εδώ. Ήταν σωστός σε όλες τις αποφάσεις, δεν ξέρω αν ήταν οφσάιντ η φάση που κερδίσαμε πέναλτι. Αλλά η διαιτησία ήταν εξαιρετική.

Για τις πολλές επιλογές στο ρόστερ: Υπάρχει μεγάλος σεβασμός σε όλους τους παίκτες, πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι. Με τόσα παιχνίδια, του έχουμε όλους ανάγκη. Εύχομαι με τον νέο χρόνο να τελειώσουν οι τραυματισμοί και να είμαστε πιο δυνατοί.

Για το γκολ του Μάγκλιτσα και την ασίστ του Στυλιανού: Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε παίκτες - προσωπικότητες. Πρέπει να μειώσουμε τα λάθη, να κρατήσουμε μπάλα και να μην κάνουμε συνεχεία άμυνες. Το γκολ που πετύχαμε με τον Μάγκλα και τον Στυλιανού το είδαμε πολλές φορές με διάφορους παίκτες. Όταν έχεις κατοχή και μπορείς να χτίσεις, αυτό βοηθά την ομάδα στον τρόπο λειτουργίας.

Για την απουσία του Σακέτι που δεν φάνηκε: Όχι μόνο ο Σακέτι αλλά όλοι οι παίκτες είναι χρήσιμοι. Εύχομαι να τους έχω όλους στην διάθεση μου. Μετά από αρκετό διάστημα επανήλθε ο Κέβιν. Είχαμε στο μυαλό μας το πλάνο να βγει μετά από 45 λεπτά, μετά από αρκετή αποχή δεν ρισκάραμε. Είδαμε και τους υπόλοιπους που αγωνίστηκαν σε αυτή την θέση να τα πάνε εξαιρετικά. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό ενόψει του αγώνα της Δευτέρας.

Για την μάχη του πρωταθλήματος: Υπάρχουν πάρα πολύ καλές ομάδες, θέλει μεγάλη προσπάθεια. Όλοι έχουν τους δικούς τους στόχους. Βλέπουμε ομάδες πώς ξεκίνησαν και βρίσκουν τα πόδια τους. Θα παιχτούν μεγάλα παιχνίδια, θα χαθούν πολλοί βαθμοί. Η ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να δουλέψει πολύ στον αγωνιστικό χώρο.

Μαζί μας η Bet On Alfa και το University of Nicosia!