ΚΙΡΖΗΣ: "Μια Κυπριακή ομάδα έκανε περήφανη όλη την Κύπρο"

Ο Νίκος Κίρζης μίλησε στην Cytavision και στους Παύλο Καδή - Αντρέα Βιολάρη αργά το βράδυ μετά το διπλό επί της Μαρσέιγ.

Για το τι είπε στους παίκτες: "Το πιο απλό, τα συγχαρητήριά μου για αυτή τη μεγάλη και ιστορική νίκη που πέτυχαν απόψε ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές μας".

Για την εμφάνιση που ήταν πολύ καλή: "Ξέρετε και εσείς στο ποδόσφαιρο ότι αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα αλλά πρέπει να σταθούμε και στην εμφάνιση μέσα σε μια ιστορική έδρα που λύγισαν ομάδες και ομάδες. Το να πετυχαίνεις μια τέτοια νίκη με ευρύ σκορ και τέτοια εμφάνιση, δείχνει πού έφτασε ο Απόλλωνας τα τελευταία χρόνια".

Για το οικονομικό κέρδος μετά το διπλό: "Πάντα σκεφτόμαστε το οικονομικό. Δεν περάσαμε εύκολα τα τελευταία χρόνια αλλά είμαστε εκεί. Δεν έχουμε παράπονο εμείς. Είναι διπλό το κέρδος για την ομάδα αλλά πάντα εγώ στέκομαι σε ότι πετυχαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο και όχι εξωαγωνιστικά. Μια Κυπριακή ομάδα απόψε έκανε περήφανη όλη την Κύπρο απέναντι σε μια Μαρσέιγ που έπαιξε με όλους τους ποδοσφαιριστές της".

Για την συμπλήρωση δύο χρόνων συνεργασίας με τον Σωφρόνη: "Χαριτολογώντας τώρα στο γεύμα του είπα ότι κανονικά θα έπρεπε να του κάνω εγώ δώρο για τα την επέτειο των δυο χρόνων αλλά μου έκανε αυτός ένα φοβερό δώρο και σε μένα και σε όλους. Αυτό που με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο είναι ότι πως πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά κεφάλαια να γραφτούνε σε αυτή την ιστορία".

Αν θα είναι ακόμα πιο δυνατός ο Απόλλωνας τώρα που τελείωσε η Ευρώπη: "Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε γιατί λιγοστεύουν τα παιχνίδια. Ειδικά στον όμιλό μας ήταν όλα παιχνίδια με ψηλές εντάσεις και πολύ καλούς αντιπάλους. Τώρα η σκέψη μας είναι να πετύχουμε τους στόχους μας σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Να επιστρέψουν και κάποιοι παροπλισμένοι ποδοσφαιριστές. Απόδειξε ακόμα μια φορά απόψε ο Απόλλωνας ότι έχει βάθος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι".

Αν υπάρχει η πιθανότητα για μεταγραφή για τον κατάλογο Α μετά και από αυτό το αποτέλεσμα: "Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό. Δεν είχαμε θέματα ότι πρέπει να κερδίσουμε την Μαρσέιγ μέσα στο Βελοντρόμ για να κάνουμε μεταγραφές. Να αξιολογήσει ο προπονητής αυτά που θέλει. Μέχρι σήμερα είναι ικανοποιημένος με αυτά που έχει. Στο ποδόσφαιρο φυσικά ποτέ δεν ξέρεις την επόμενη μέρα. Όμως όπως είμαστε, είμαστε ικανοποιημένοι. Να τελειώσουν τα δυο παιχνίδια πρωταθλήματος και να σκεφτεί ο προπονητής αν θέλει να προχωρήσουμε σε κάτι διαφορετικό".

Μαζί μας η Bet On Alfa και το University of Nicosia!