ΣΩΦΡΟΝΗΣ: "Μικρό προβάδισμα το ΑΠΟΕΛ" (Τι είπε για ΡΕΦ, Χάμπο, Κερμπρ-ΑΤΑΚΑ για Μ. Ιωάννου)

Καλεσμένος στην εκπομπή "Γκολ και Θέαμα" στο ΡΙΚ 2 ήταν ο προπονητής του Απόλλωνα, Σωφρόνης Αυγουστή, το βράδυ της Δευτέρας.

Οι τοποθετήσεις του...

Για τη σεζόν που διανύουμε: "Όλες οι ομάδες έχουν στόχο. Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα και πιο ανταγωνιστικό με 12 ομάδες"

Για τη "μάχη" του τίτλου: "Μικρό προβάδισμα το ΑΠΟΕΛ με τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από εμάς και την ΑΕΛ"

Για Ματία Σπόλιαριτς, Πίττα και Καρώ: "Κάνουν πολύ καλή σεζόν και μάλιστα είναι ηγέτες στις ομάδες τους. Αυτό που τους έλειπε, χρόνος συμμετοχής. Τους πιστεύω 100%"

Για την Ανόρθωση: "Είναι μεγάλη ομάδα η Ανόρθωση. Θα ανέβει σιγά-σιγά. Ο Μιχάλης Ιωάννου έχει ποδοσφαιρική παιδεία. Τον γνωρίζω από τις Aκαδημίες. Και ο Παναγιώτης Αρτυματάς είναι πολύ καλός"

Για το αν ο Απόλλωνας έχει αφήσει στην... άκρη το θέαμα: "Κακά τα ψέματα, όλες οι ομάδες στον α΄ γύρο μας περίμεναν με διπλή ζώνη και πλάνο να χτυπήσουν στο τρανζίσιον. Το πιο σημαντικό να κερδίζουμε"

Για τον Γιούστε: "Είναι σε καλό δρόμο. Είναι κοντά να επιστρέψει"

Για τη διαιτησία: "Είδαμε εξαιρετικές διαιτησίες από πάρα πολλούς διαιτητές. Το σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε τα λάθη. Ο κόσμος έχει άποψη, βλέπουμε από τις εκπομπές σας που αναλύετε τις φάσεις αν ήταν ένα απλό λάθος ή όχι. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Οι διαιτητές μέσα στο γήπεδο πρέπει να έχουν καλή συνεργασία με τους παίκτες"

Γιατί φέτος επηρέασε περισσότερο τον Απόλλωνα η Ευρώπη; "Σε μεγάλο βαθμό βασιζόμαστε στους παίκτες του περσινού ρόστερ. Πέρσι δώσαμε 56 ματς. Ξεκινήσαμε πολύ γρήγορα τη σεζόν. Είχαμε απέναντί μας δύσκολο αντίπαλο στα πλέι οφ και έπειτα μια πολύ δύσκολη κλήρωση στους ομίλους, όπου κατακτήσαμε 7 βαθμούς"

Για το ρόστερ: "Όλοι οι παίκτες στο Κολόσσι είναι σημαντικοί. Νομίζω είμαστε η μοναδική ομάδα που χρησιμοποιήσαμε ολόκληρο το ρόστερ. Δεν είναι τυχαίο που έχουμε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα. Πρέπει να βλέπουμε πιο σωστά τι μας προσφέρει ο κάθε παίκτης. Λάθη όλοι κάνουν. Δεχόμαστε την κριτική. Δεν είμαι οπαδός, είμαι προπονητής. Πρέπει να στηρίζω όλους τους παίκτες. Είμαι τυχερός που έχει ο Απόλλωνας τέτοιες προπονητικές εγκαταστάσεις"

Για τον Νίκο Κίρζη: "Έχει ανέβει επίπεδο η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Βλέπουμε τα αποτελέσματα. Έρχονται πολύ καλοί παίκτες. Διψάμε όλοι για το πρωτάθλημα. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να το κατακτήσουμε"

Για τον Χάμπο: "Ο Χάμπος έχει την ποιότητα για να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις. Πάει εξαιρετικά σε ρόλο στόπερ. Σίγουρα θα είχαμε μια επιπλέον επιλογή στον άξονα, αλλά όπως αγωνιζόμαστε βοηθάνε πολύ με τον Ρομπέρζ στο... χτίσιμο από πίσω"

Για το πρόβλημα του Κερμπρ: "Πολύ άτυχοι. Έδωσε ασίστ στο πρώτο του ματς. Ήρθε η άτυχη στιγμή τώρα. Δεν έχει να κάνει τίποτα με το ιατρικό τιμ της ομάδας μας. Ήταν ξαφνικό. Ο πρώτος που αισθάνεται άσχημα είναι ο παίκτης. Ήρθε να βοηθήσει, αλλά φάνηκε άτυχος. Τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει στη… δράση. Αν χρειαστεί να τον αντικαταστήσουμε, θα το πράξουμε"

Για την κάρτα φιλάθλου: "Είναι λυπηρό. Πάμε στο γήπεδο και με την ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι λες και βλέπουμε… φιλικά παιχνίδια. Το πρόβλημα δεν είναι οι οργανωμένοι οπαδοί. Θα είναι πολύ δύσκολο να ξανά φέρεις τον κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει να βρεθεί η λύση που θα ικανοποιήσει τον κόσμο. Αν αυτά που ακούω από τις κερκίδες τα φώναζαν οι οργανωμένοι, θα ήταν φυλακή. Μου αρέσει να έχει παλμό το γήπεδο".

Επίσης, είπε ακόμη:

"Ποτέ δεν έκανα χειρονομία σε καμία κερκίδα. Μου αρέσει να ζω το παιχνίδι. Δεν μου αρέσει να χάνω, ούτε στην προπόνηση, ούτε σε φιλικό. Έξω από το γήπεδο είμαι φίλος με όλους"

"Μεγάλωσαν οι αποστάσεις. Πρέπει να γίνει πρωτάθλημα U22"

"Πολύ καλός ο Γιώργος Βασιλείου"

"Είναι και η ΑΕΛ στη... μάχη του τίτλου"