Ρουλέτα... και συμβιβασμός (φώτος)

Σ' ένα ματς που είχε πολύ καλό ρυθμό στην μεγαλύτερη διάρκεια, ο Απόλλωνας συμβιβάστηκε στο 2-2 με τον Οθέλλο στο "Παπαδόπουλος" και παρότι έμεινε μόνος στην κορυφή, έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει περισσότερο απ' το ΑΠΟΕΛ. Οι φιλοξενούμενοι, βέβαια, έπαιζαν με δέκα παίκτες απ' το 20' και την απευθείας αποβολή του Αγγελή. Ο Γκιέ τα γκολ του Απόλλωνα, Χμαλάτζε με πέναλτι και Ευθυμίου τα γκολ των γηπεδούχων...

Τρία γκολ, πέναλτι και αποβολή

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Απόλλωνα, που στην πρώτη του ευκαιρία απέδειξε ξανά ότι διαθέτει μια φοβερή επιθετική γραμμή. Στο 7' ο Παπουλής βρήκε τον Γκιέ και ο Αφρικανός με πλασέ από διαγώνια δεξιά, νίκησε τον Ρόιν για το 0-1. Μάλιστα στο 10' ο Μεριέμ είχε καλές προϋποθέσεις για ακόμα ένα γρήγορο γκολ, όμως ο Παναγιώτου έβαλε το πόδι και σταμάτησε το κοντινό πλασέ του Γάλλου.

Ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε και στο 20' είχαμε μια φάση που άλλαξε απόλυτα τις ισορροπίες στον αγώνα. Ο Τιάγο μπήκε στην περιοχή, ο Αγγελή τον μάρκαρε και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι αλλά και απευθείας κόκκινη στον αμυντικό του Απόλλωνα - μια απόφαση που δικαίως προκάλεσε μεγάλη αντίδραση απ' τους παίκτες της Λεμεσιανής ομάδας αφού ακόμα και αν υπήρχε πέναλτι, η αποβολή ήταν υπερβολική. Πάντως ο Χμαλάτζε που εκτέλεσε δεν έχασε την ευκαιρία και από τα έντεκα βήματα έκανε το 1-1.

Μετά την ισοφάριση, οι γηπεδούχοι παρότι έπαιζαν με δέκα παίκτες, ανέβηκαν ψηλά και πίεσαν τον Οθέλλο. Έτσι στο 30' και αφού πρώτα ο Παπουλής "σημάδεψε" το δοκάρι, ο Γκιέ πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έγραψε εύκολα το 1-2.

Στην συνέχεια του ημιχρόνου έλειψαν οι φάσεις. Μετά το γκολ ο Απόλλωνας οπισθοχώρησε κάπως αφού έπαιζε και με παίκτη λιγότερο, όμως ο Οθέλλος δεν μπόρεσε να φτιάξει τις ευκαιρίες για τη νέα ισοφάριση.

Ισοφάριση και... λίγα πράγματα

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα και με το σκορ εις βάρος του, ο Οθέλλος δεν είχε άλλη επιλογή από το να προσπαθήσει να μπει δυνατά στην "επανάληψη" και αυτό έκανε. Αφού στο 50' ο Αντράντε μπλόκαρε το κοντινό σουτ του Χατζηγιαννακού, στο 52' ήρθε η ισοφάριση για τους ανεβασμένους γηπεδούχους. Ο Ευθυμίου με όμορφο, τεχνικό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Βάλε για το 2-2 και έδωσε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ματς. Μάλιστα στο 58' από το ίδιο σημείο και με τον ίδιο τρόπο, ο Τιάγο πήγε να "μιμηθεί" τον Ευθυμίου όμως αυτή την φορά ο Βάλε ήταν έτοιμος.

Aπ' εκεί και πέρα αραίωσαν οι φάσεις, αν και ο ρυθμός παρέμεινε εξαιρετικός. Ο Απόλλωνας προς του φάσματος της απώλειας ρίσκαρε λίγο περισσότερο ανεβάζοντας κάπως τις γραμμές του ενώ και ο Οθέλλος σε κάθε ευκαιρία "χτυπούσε" για το γκολ. Ο Ολίσε στο 72' είχε ένα δυνατό σουτ από διαγώνια θέση, όμως ο Βάλε έκανε την απόκρουση. Ο Πορτογάλος που έσωσε την ομάδα του και στην επόμενη αξιόλογη φάση η οποία άργησε μεν - στο 90' - αλλά ήταν πολύ επικύνδινη αφού ο Σάσι έφυγε μόνος στην κόντρα και ο Βάλε βγήκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και τον σταμάτησε με προβολή.

Oθέλλος: Ρόιν, Ολίσε, Παναγιώτου (46' Πουτζιουρής), Μενέντεζ, Βασιλείου, Ευθυμίου, Χατζηγιαννακού, Χμαλάτζε, Γκριγκλασβίλι (92' Κυριάκου), Τιάγο, Βέρα (83' Σάσι)

Απόλλων: Βάλε, Μερκής, Αντράντε, Αγγελή, Ρομπέρ, Κυριάκου (46' Moύλντερ), Χαμντανί, Μεριέμ, Ρόσα (77' Ρέζεκ), Παπουλής, Γκιέ (64' Τουράν)

Κίτρινες: Χμαλάτζε, Βασιλείου (4η), Βέρα, Γκριγκλασβίλι / Μεριέμ

Κόκκινες: - / Αγγελή

Ενδιαφέρουν

- Πρώτο γκολ για το Νίκο Ευθυμίου.

- Τέσσερα γκολ έχει πλέον στο πρωτάθλημα ο Άμπραχαμ Γκιέ.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Λεβάν Χμαλάτζε.

- Στον πρώτο γύρο ο Απόλλωνας είχε επικρατήσει με 4-0 (Λόπες 2, Τουράν, Ρόσα).

Διαιτητής ήταν ο Θωμάς Μούσκος, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Μάριο Καλογήρου. Τέταρτος ο Λοΐζος Παναγιώτου.