Η ΙΔΙΑ αντίδραση... απ' το 16' και μετά

Προερχόμενος από ήττα στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας δεν έχει άλλη επιλογή από την άμεση επιστροφή στις νίκες…

Οι «γαλάζιοι» απώλεσαν την πρώτη θέση και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, οι τρεις βαθμοί είναι… μονόδρομος για να μπορεί να εκμεταλλευτεί τυχόν νέο στραβοπάτημα του ΑΠΟΕΛ, για να επιστρέψει στην κορυφή.

Αυτό που θα κληθεί να κάνει η Λεμεσιανή ομάδα δηλαδή, είναι το ίδιο που πράττει συστηματικά απ’ το ξεκίνημα της σεζόν 2016-17…

Στις 18 και στις 24 Σεπτεμβρίου του 2016, ο Απόλλωνας ηττήθηκε 0-1 από την ΑΕΚ και 2-1 από την ΑΕΛ. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που μετά από ήττα… κόλλησε δεύτερο σερί αρνητικό αποτέλεσμα, αφού σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις μέχρι σήμερα μετά από ήττα στο πρωτάθλημα, επανήλθε στο επόμενο παιχνίδι με νίκη.

Την ίδια σεζόν (2015-16) ηττήθηκε απ΄τον Ερμή 3-2 αλλά επικράτησε της Αναγέννησης με 4-0, ηττήθηκε από την Ανόρθωση με 3-1 αλλά κέρδισε το ΑΠΟΕΛ 1-0 και τέλος ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 1-0 και απάντησε με νίκη κόντρα στην Ομόνοια με 3-0.

Την σεζόν 2017-18, μετά την ήττα με 1-2 από το ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Δόξα με 2-0, μετά την ήττα από την ΑΕΚ με 3-0 επικράτησε της Ομόνοιας με το ίδιο σκορ, μετά την νέα ήττα από το ΑΠΟΕΛ με 2-1 επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ ενώ ηττήθηκε και στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος (δεν υπήρχε επόμενο) από την Ομόνοια με 1-0.

Και φτάσαμε στην φετινή χρονιά. Μετά την ήττα από την Ανόρθωση με 1-2 ακολούθησε νίκη με την ΑΕΛ 0-3, μετά την ήττα από το ΑΠΟΕΛ με 5-1 επικράτησε της ΕΝΠ με 0-2 και μετά την ήττα με 1-2 από το ΑΠΟΕΛ νίκη με 3-0 κόντρα στην Ομόνοια. Τελευταία ήττα το 1-3 από το ΑΠΟΕΛ και επόμενο παιχνίδι, αυτό με την ΑΕΚ στην «ΑΡΕΝΑ».

***Στις 2 Φεβρουαρίου ο Απόλλωνας ηττήθηκε από την Ανόρθωση με 1-0 ωστόσο πήρε την νίκη και τους βαθμούς μέσω Αθλητικού Δικαστή, λόγω της γνωστής υπόθεσης Ουζόχο.