Διπλό με Φώτη και Γκιέ (φώτος)

Στο πρώτο παιχνίδι της τιμωρίας του Γκαστόν Σανγκόι, ο Απόλλωνας δεν είχε πρόβλημα καθώς είχε τις λύσεις με Παπουλή (67') και Γκιέ (77') και πέρασε απ' το "Δασάκι" με 0-2 επί του Εθνικού. Επέστρεψε έτσι στην... μοναξιά της κορυφής με 39 βαθμούς, τρεις πιο πάνω απ' το ΑΠΟΕΛ.

Mια ευκαιρία σε 45 λεπτά

Πολύ λίγα πράγματα είδαμε στο πρώτο μισό του αγώνα, όπου ο Απόλλωνας ήταν πιο επιθετικός αλλά μέχρι εκεί... Το παιχνίδι στο ξεκίνημα ήταν αρκετά ισοζυγισμένο, με το σύνολο του Αντόνε όπως αναμενόνταν να έχει πιο επιθετικές τάσεις και πιο ψηλά τις γραμμές του. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι και την ανάπαυλα, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν το γκολ αλλά να μην μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι. Στο 35' είχαμε μια αξιοσημείωτη φάση όμως και αυτή ήταν ως... μη γενόμενη αφού σωστά ένα γκολ του Παπουλή ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η επόμενη ευκαιρία και ουσιαστικά η πρώτη και τελευταία στο πρώτο ημίχρονο, σημειώθηκε στο 37' όταν η κοντινή κεφαλιά του Τουράν χτύπησε σε αμυντικό και έφυγε μόλις κόρνερ.

Βελτίωση και τρίποντο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με φοβερή ευκαιρία για τον Εθνικό αφού στο 47' ο Μπέλφορντ έκανε δυνατό σουτ από κοντά, όμως ο Βάλε παρόλο που είχε μειωμένο οπτικό πεδίο, όντας στην σωστή θέση έκανε την επέμβαση.

Απ' εκεί και πέρα ο Απόλλωνας άσκησε έντονη πίεση ανεβάζοντας πολλούς παίκτες ψηλά, με τον Ρόσα στο 60' να κάνει δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή και τον Βαλβέρδε να πέφτει έγκαιρα για την απόκρουση. Από την άλλη ο Εθνικός στο 64' είχε καλή στιγμή όμως ο Πράκερ που έφυγε στην αντεπίθεση δεν έπιασε καλά το σουτ. Η εικόνα έδειχνε πως το γκολ δεν θα αργούσε και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 68' όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Παπουλής από κοντά με ανάποδο έγραψε το 0-1.

Το γκολ έλυσε τα πόδια του Απόλλωνα ενώ ανάγκασε τον Εθνικό να ανέβει πιο ψηλά, κάτι που άφησε κενούς χώρους στην άμυνα. Το τελευταίο το εκμεταλλεύτηκε η Λεμεσιανή ομάδα στο 77' όταν ο Παπουλής βρήκε τον Γκιέ στην αντεπίθεση, με τον Αφρικανό να αποφεύγει και τον Βαλβέρδε και να πλασάρει για το 0-2 που "σκότωσε" την αναμέτρηση. Ο Γκιέ, πάντως, φαίνεται να είναι σε θέση οφσάιντ την ώρα που γίνεται η πάσα.

Ο Εθνικός θα μπορούσε στο τέλος να διεκδικήσει κάτι αν στο 87' ο Στόλερ νικούσε στο τετ-α-τετ τον Βάλε ενώ και ο Απόλλωνας στο επόμενο λεπτό είχε καλή ευκαιρία με σουτ του Τουράν από το ύψος της περιοχής.

Εθνικός: Βαλβέρδε, Αργυρίου, Ταλ, Ατάντα, Έβερτον, Πιντσέλι, Πράκερ (72' Χατζηβασίλης), Ντε Μέλο (61' Γιαγκουδάκης), Γκαρσία (51' Στόλερ), Βάλντο, Μπέλφορντ

Απόλλων: Βάλε, Λόπες, Mερκής, Αγγελή, Βασιλείου, Χαμντανί, Έλτον (46' Ρομπέρ), Παπουλής (78' Στογιάνοβιτς), Ρόσα, Τουράν, Γκιέ (83' Χάμπος)

Κίτρινες: Έβερτον (4η), Ατάντα / Έλτον, Παπουλής, Μερκής (6η), Χαμντανί

Ενδιαφέρουν

- Έκτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Άμπραχαμ Γκιέ.

- Ο Φώτης Παπουλής έφτασε τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα.

- Στις έξι κίτρινες έφτασε ο Μερκής και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο εντός έδρας ματς με τη Δόξα. Ο διεθνής αμυντικός επεδίωξε την κάρτα ώστε να απουσιάσει στο επόμενο παιχνίδι και να παίξει στα ντέρμπι που ακολουθούν.

- Ο Έβερτον Μπεσέρα συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες και δεν θα παίξει εκτός κόντρα στο ΑΠΟΕΛ.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου νίκησε ο Απόλλωνας με 3-0 από τέρματα που πέτυχαν οι Παπουλής (66'), Στάνκοβιτς (79') και Σανγκόϊ (86').

- Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου, βοηθοί οι Μ. Καλογήρου - Μ. Τσεντής, 4ος ο Μιχάλης Μαρίνου, επιπρόσθετοι οι Χ. Ηλία - Α. Τσούκκας και παρατηρητής ο Ανδρέας Γεωργίου.