Σ’ ένα ημίχρονο με τους… συνήθεις ύποπτους (Φώτος-Βίντεο)

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Απόλλωνα για να επικρατήσει της Δόξας και να πανηγυρίσει την 3 η του σερί νίκη, παραμένοντα μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα. Οι «γαλάζιοι» ξεκίνησαν επιθετικά και μέχρι το 34’ πέτυχαν δύο γκολ με τους Παπουλή (με πέναλτι) και Γκιέ, φτάνοντας στην άνετη νίκη με 2-0. Ντεμπούτο για τον Απόλλωνα πραγματοποίησαν οι Ουόν (90λεπτο) και Κολοκούδιας (μπήκε στο 62’ στην θέση του Γκιέ).

Επιθετικά και γρήγορο γκολ

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο Απόλλωνας έδειξε την διάθεσή του για γρήγορο γκολ, αρχίζοντας να μπαίνει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Μόλις στο 10’ ο Γκιέ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Έκτορ Γκονζάλες και στο επόμενο λεπτό ο Παπουλής που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι ήταν εύστοχος νικώντας τον Σιδεράκη για το 1-0.

Λάθος και δοκάρι

Ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και να φτάνει με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, όμως η επόμενη κλασική ευκαιρία ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 21’ μετά από αδράνεια και κακό διώξιμο στην αμυντική γραμμή των «γαλάζιων», ο Νοβόα επωφελήθηκε και έκανε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βάλε.

Η ώρα της... "κόμπρας"

Με την ροή που είχε το παιχνίδι, φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους. Στο 34’ ο Απόλλωνας κέρδισε κόρνερ, ο Ρομπέρ το εκτέλεσε σημαδεύοντας τον Γκιέ ο οποίος καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Σιδεράκη για το 2-0, αποτέλεσμα που έθεσε τις βάσεις για την νέα νίκη και την… μοναξιά στην κορυφή.

Ευκαιρία με Γκιέ

Η επανάληψη δεν είχε πολλές διαφορές στο ξεκίνημα της σε σχέση με το πρώτο, με τον Απόλλωνα να έχει την μπάλα στην κατοχή του και να πλησιάζει στο τρίτο γκολ με τον Γκιέ στο 57’ όμως το πλασέ του από ευνοϊκή θέση απέκρουσε με το σώμα ο Σιδεράκης. Στο 62' της αναμέτρησης ο Κολοκούδιας πήρε την θέση του Γκιέ, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του.

Χαμηλός ρυθμός

Απ’ το 60’ και μετά, ο ρυθμός σταδιακά άρχισε να πέφτει αισθητά και οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα περισσότερο έλεγχαν το παιχνίδι παρά προσπαθούσαν να φτάσουν σε τρίτο γκολ. από την πλευρά της η Δόξα ναι μεν έδειχνε περισσότερη διάθεση να επιτεθεί, όμως δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει σοβαρά την εστία του Βάλε, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

ΑΠΟΛΛΩΝAΣΒάλε, Ν. Λόπες, Ουόν, Αγγελή, Βασιλείου, Ρομπέρ, Χαμντανί (78'Γκουγιόν), Ρόσα, Παπουλής (70'Μεριέμ), Τουράμ, Γκιέ(62'Κολοκούδιας). 

ΔΟΞΑ: Σιδεράκης, Ρ. Γκονζάλες, Λεονάρντο, Αρέστη (82' Φεράν), Καλντερόν, Ε. Γκονζάλες (27'Νίλσον), Φερνάντες, Εμάνουελ (56'Γκιλ), Νοβόα, Λόπο, Ράμος.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρομπέρ - Ράμος, Φερνάντες, Εμάνουελ, Καλντερόν (4η), Ζόρζε (4η).

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας με βοηθούς τους Δώρο Τούρο και Κυριάκο Κυριάκου. ​​

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Έκτορ Γκονζάλες με τον Νίλσον Αντόνιο, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

*Ντεμπούτο με την φανέλα του Απόλλωνα πραγματοποίησαν οι Έντβιν Ουόν και Γιώργος Κολοκούδιας.