(ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ) ΟΛΑ όσα δήλωσε ο Ν. Κίρζης

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Εταιρείας Απόλλωνα, Νίκου Κίρζη. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net ήταν στο προπονητικό κέντρο της Λεμεσιανής ομάδας, στο Κολόσσι και σας μετέφερε μέσω streaming τις δηλώσεις του διοικητικού ηγέτη των "γαλάζιων".

Ο Πρόεδρος του Απόλλωνα ξεκίνησε με τον απολογισμό της χρονιάς,

- "Μας λείπει το πρωτάθλημα. Θα το επιδιώξουμε με μεγάλο ζήλο και τη νέα σεζόν"

- "Τέλος Αυγούστου έτοιμα τα νέα γραφεία της εταιρείας"

- "Εκτιμήσαμε λάθος κάποια πράγματα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου"

- "Σε δυο χρόνια θα είναι έτοιμο το γήπεδο. Ξεκινήσαμε για να είμαστε έτοιμοι έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε το brand name της ομάδας μας.Σημείο αναφοράς είναι η μετακόμιση των τηλεοπτικών μας δικαιωμάτων από την Primetel στην ΚΟΠ TV μέχρι το 2025 με ρεκόρ εσόδων. Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω την Primetel για την πολυετή και άψογη συνεργασία μας."

- "Ζητώ από τον κόσμο να έρθει κοντά όπως το 2012. Θα κάνουμε τα πάντα να επανέλθουμε δριμύτεροι. Δεν θα επιτρέψουμε να μας νικήσει η απογοήτευση".

Άρχισαν οι ερωτήσεις...

Για την φετινή πορεία του Απόλλωνα και τι πήγε λάθος σε σχέση με πέρσι…

"Θεωρώ ότι πέρσι ήταν πιο δύσκολη η χρονιά απ’ ότι φέτος. Πέρσι νομίζω ότι ήταν μια ομάδα που έκανε 35 αγώνες και έχασε τρεις φορές και χάθηκε το πρωτάθλημα. Έχω εκφράσει τις απόψεις μου για το πέρσι. Φέτος, είναι διαφορετικά τα δεδομένα, γιατί ξέρουμε ότι έχουμε ευθύνες και εμείς γιατί χάθηκε αυτό το πρωτάθλημα. Αν ο κόσμος αναγνωρίσει, ότι έχουμε προσπαθήσει αρκετά και ότι θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε την ομάδα στο πιο ψηλό σκαλοπάτι, όταν αναγνωρίσει ότι έχουμε κάνει λάθη, αλλά και που ήταν και που είναι η ομάδα τώρα, είναι πιο εύκολο και να κατανοήσουν και να σταθούν δίπλα στην ομάδα"

Για τις μεταγραφές...

"Πάντα φέρνουμε ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά. Φέτος δεν έγινε αυτό. Θα προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά να φέρουμε καλύτερους ποδοσφαιριστές. Όσους παίκτες χρειάζεται ο προπονητής για να κάνει το επόμενο βήμα".

Για τον Ρομπέρζ;

"Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστές έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας. Σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022. Σημαντικός παίκτης αλλά ουδείς πιο σημαντικός από την ομάδα. Εγώ προσωπικά δεν έχω βρεθεί με τον Βαλεντίν. Τον είδα 5 λεπτά πριν την προπόνηση του αγώνα με την ΑΕΚ. Δεν μου έχει εκφράσει το οτιδήποτε. Δεν έχει έρθει καμία επιστολή. Έχει ανταλλάξει κάποιες απόψεις με τον Πέτρο Κονναφή και τον προπονητή. Σε μένα δεν είχε πει κάτι. Επαναλαμβάνω έχει συμβόλαιο. Δεν έχουμε ορίσει καμία τιμή ούτε και ρήτρα υπάρχει. Ξέρετε πολύ καλά πόσοι ποδοσφαιριστές έφυγαν από τον Απόλλωνα και έχουν διαπρέψει. Παράδειγμα ο Ζάντερ."

Υπάρχει σενάριο ανταλλαγής Ρομπέρζ με Κατελάρη;

"Θα σας απαντήσω τέτοιο πράγμα; Με όλο τον σεβασμό. Έχουμε άριστες σχέσεις με την Ομόνοια."

Για το θέμα των αποδεσμεύσεων. Υπάρχει θέμα με τον Κέβιν Μπρου να αποδεσμευτεί;

"Ναι υπάρχει και αυτό το θέμα. Υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του. Είναι θέμα χρόνου να αποδεσμευτεί."

Για την αποχώρηση Μάγκλιτσα και τον όρο που υπήρχε στη ρήτρα…

"Ο όρος της ρήτρας δεν ήταν σαφής ότι θα ήταν για τις 31 Ιανουαρίου. Αν πηγαίναμε στα άκρα την υπόθεση, μπορούσαμε να διακόψουμε αυτή τη μεταγραφή, αν ο ίδιος ποδοσφαιριστής όμως σου κτυπάει την πόρτα και σου λέει κατά λέξη ότι "εξασφαλίζεται το μέλλον το δικό μου αλλά και της οικογένειας μου, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Αν πηγαίναμε νομικά το αποτέλεσμα δεν θα ήταν καλό ούτε για εμάς αλλά ούτε για τον ίδιο".

Θα προσπαθήσει ο Απόλλωνας να αποφύγει τέτοιου είδους ρήτρες;

"Θα πάρουμε όλα τα μέτρα έτσι ώστε να μη συμβεί ξανά αυτό το πράγμα. Είχαμε συνάντηση με τον παίκτη στις 25-26 του Ιανουαρίου μας είπε ότι δεν είχε καμία πρόταση και ότι θα μείνει μέχρι το τέλος στην ομάδα. Μέσα του Φλεβάρη ήρθε και μας είπε για αυτή την πρόταση. Αυτή η εξέλιξη έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία μας".

Για την κάρτα φιλάθλου αλλά και την ολοκλήρωση του ρόστερ…

"Δεν έχω κάποια ενημέρωση, περιμένουμε και τον Υπουργό όμως ακόμη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Όσο αφορά το ρόστερ, 17 Ιουνίου θα πρέπει να είναι παρών οι ποδοσφαιριστές μας στην Κύπρο. Θέλουμε να ολοκληρωθεί το ρόστερ όσο πιο σύντομα γίνεται. Δεν θα κάνουμε όμως μεταγραφές για χάρη των μεταγραφών".

Για τους δανεικούς;

"Η ενημέρωση που έχω ειναι ότι θα επιστρέψουν. Εκτός από τον Πολίτσι."

Ο Κωνσταντίνος Μακρίδης θα αναλάβει την ομάδα Νέων;

"Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλο το τεχνικό τιμ. Δώστε μας λίγο χρόνο..."

Το μπάτζετ θα είναι αυξημένο ή στα ίδια επίπεδα;

"Στα ίδια επίπεδα. Μετά από μια χρονιά που είχαμε ρεκόρ εσόδων, πιστεύω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο".

Για την σχέση σας με τον Ζάχαβι; Και για τους ποδοσφαιριστές που γίνεται λόγος που ήταν γραμμένοι στο ρόστερ σας. 

Υπάρχει συνεργασία και φιλία. Είναι ευπρόσδεκτος κάθε ποδοσφαιριστής του Πίνι. Μπορούσε να ήταν γραμμένος στον Απόλλωνα, ένας ποδοσφαιριστής του Ζάχαβι. Κάποιοι έπαιξαν κάποιοι δεν έπαιξαν. Υπάρχει μια στενή σχέση και θα υπάρχει".

Θα κάνετε κάποια κίνηση για να έρθουν κοντά επιφανείς Απολλωνίστες;

"Όχι. Ξέρουν που είμαστε εμείς. Κάνουμε κάθε χρόνο αύξηση μετοχικού κεφαλαίου".