ΜΑΓΚΛΙΤΣΑ/ Αυτό που έλειψε ΔΕΝ ήταν τα γκολ του...

Το πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι ο Άντον Μάγκλιτσα, δεν χρειαζόταν να αποχωρήσει από τον Απόλλωνα για να το καταλάβουμε .

Ο Κροάτης επιθετικός διαθέτει χαρακτηριστικά τα οποία τον καθιστούν απαραίτητο σε κάθε ανταγωνιστική ομάδα που έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό. Το ατυχές με τον Απόλλωνα έχει να κάνει με το ότι η αποχώρησή του για την Κίνα ήρθε σε μία ΜΗ μεταγραφική περίοδο για ευρωπαϊκούς συλλόγους και ως εκ τούτου δεν υπήρχε η δυνατότητα εξεύρεσης ποδοσφαιριστή όχι απλά που να αγωνίζεται στην ίδια θέση, αυτή της επίθεσης, αλλά και με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά.

 Αυτό που έλειψε περισσότερο στον Απόλλωνα στην μετά Μάγκλιτσα εποχή δεν ήταν τόσο τα γκολ του ούτε η δημιουργία του. Αυτό που έλειψε ήταν ο τρόπος που πρέσαρε, που πίεζε, που διεκδικούσε κάθε μπάλα. Ήταν πάντα ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ασκούσε πίεση ψηλά χωρίς να επιτρέψει στα αντίπαλα σέντερ μπακ να φτιάξουν παιχνίδι με άνεση χαλώντας έτσι την επιθετική  τους λειτουργία.

Ο Ζελάγια είναι ένας χαρισματικός επιθετικός αλλά με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τον ποδοσφαιριστή από τον οποίο θα ξεκινά το επιθετικό πρέσινγκ όπως με τον Μάγκλιτσα και το ότι δεν υπήρχε ο Κροάτης για να κάνει την... βρώμικη δουλειά, να ταλαιπωρεί, να κουράζει τα αντίπαλα στόπερ και να έρχεται ο ξεκούραστος Ζελάγια από τον πάγκο για να κάνει τη ζημιά επηρέασε και τον ίδιο τον Αργεντινό ο οποίος φορτώθηκε όλο το βάρος της επίθεσης κάτι το οποίο δεν του επέτρεψε να έχει ανάλογο φινάλε στη σεζόν, όπως στο ξεκίνημα.