ΔΗΛΩΣΕΙΣ Szalai - "Βήμα... μπροστά ο Απόλλωνας, υψηλοί οι στόχοι"

Δηλώσεις από τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, Attila Szalai.

Διαβάστε όσα είπε ο νεαρός σε μέσο της πατρίδας του… 

“Είναι πολύ καλές οι πρώτες μέρες. Δεν πίστευα ότι θα αγωνιστώ στο πρώτο ματς του Γιουρόπα Λιγκ. Έπαιξα στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Ζαλγκίρις και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να το αποδείξω ότι είμαι έτοιμος. 'Ηταν πραγματικά μια ωραία εμπειρία. Τόσο για την ομάδα όσο και για μένα, το παιχνίδι πήγε καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό” 

Για την προσαρμογή του: 

“Είμαι πολύ καλά. Οι συμπαίκτες μου με δέχτηκαν πολύ καλά. Ενσωματώθηκα με την ομάδα στην Αυστρία. Προσπαθώ να βελτιώνομαι και να αποδείξω ότι αξίζω μία θέση εδώ”     

“Δεν έχω πρόβλημα με το να ζήσω στο εξωτερικό. Η επιλογή του Απόλλωνα είναι ένα βήμα μπροστά για την καριέρα μου. Πιστεύω ότι έκανα μια καλή επιλογή. Οι συνθήκες εδώ είναι εξαιρετικές. Όλα δουλεύουν επαγγελματικά. Υπάρχουν μεγάλοι στόχοι και θα προσπαθήσουμε να τους πετύχουμε” 

“Η ομάδα παλεύει για το πρωτάθλημα. Κέρδισε δύο κύπελλα και πέρασε στους ομίλους του Europa League. Ο στόχος είναι να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Θα ήταν τέλειο να κερδίσουμε κι΄ένα τρόπαιο” 

Για το πως προέκυψε η συμφωνία του με τον Απόλλωνα…

“Ο Απόλλων προσέγγισε την Mezőkövesd. Είχα κι΄άλλες προτάσεις όμως ο Απόλλων ήτα η πιο σωστή. Με κοίταζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι χαρούμενος που συμφώνησαν. Η Mezőkövesd κατάλαβε ότι ο Απόλλωνας ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα” 

Αν μίλησε με άλλους Ούγγρους για την Κύπρο… 

“Όχι τώρα, αλλά θυμόμουν ακριβώς τι είχαν δηλώσει παλαιότερα οι Ρόλαντ Σάλαϊ και Νόρμπερτ Μπάλογκ για το κυπριακό πρωτάθλημα και τη ζωή στην Κύπρο. Μίλησα με έναν πρώην συμπαίκτη μου και μου επιβεβαίωσε ότι παίρνω μια καλή απόφαση. Στην πραγματικότητα, έχω ακούσει τόσο πολύ καλά λόγια από όλους μέχρι στιγμής και μπορώ να το επιβεβαιώσω και εγώ”.

Για τις θέσεις που μπορεί να αγωνιστεί:

“Ναι, ξέρω ότι μπορώ να αγωνιστώ ως αριστερός μπακ, αλλά θέλει να αγωνίζομαι ως στόπερ, και έπρεπε να παίξω σε αυτή τη θέση στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Μου είπε ότι η κατάσταση είναι τέτοια, που έπρεπε να παίξω ως κεντρικός αμυντικός. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό, παίζω όπου ο προπονητής μου ζητήσει και ξέρω ότι μπορώ να το κάνω”.