Άνετα η Πάφος και ιστορική νίκη (Δηλώσεις/Φώτος)

Εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη για την Πάφο, καθώς επικράτησε με 3-0 του Άρη. Πρόκειται για μια ιστορική νίκη για τους Παφίτες, καθώς είναι η πρώτη στην Α΄ κατηγορία για την ενοποιημένη ομάδα.

Το συγκρότημα του Σοφόκλη Σοφοκλέους άνοιξε το σκορ στο 45' με τον Γκελασβίλι, αφού με σουτ νίκησε τον Λοΐζου και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48΄ η Πάφος "καθάρισε" το παιχνίδι, καθώς ο Μάατσι με σουτ νίκησε τον Λοϊζου γράφοντας το 2-0.

Το τελικό 3-0 έκανε ο Νταμάχου, ο οποίος με πέναλτι στο 84΄ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Πάφος FC: Κβασκβάτζε, Μάρκες, Αλαμπί, Γκριγκλάβα, Ιωάννου, Νταμάχου, Γκρίκετς, Γκριγκαλασβίλι, Μάατσι (85’ Γκόμες), Δημοσθένους (55’ Οκόγιε), Γκελασβίλι (76’ Αγιβί).

Άρης: Λοΐζου, Χριστοφόρου, Μποργκ, Θεοφίλου, Ευσταθίου, Παναγή (46’ Ράντι), Αουρέλιο, Αντωνίου, Μαραγκουδάκης, Μπαγκούρα (46’ Γκερέιρο), Πούλπο (60’ Μπονιφέις).

Διαιτητής: ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ
Α' Βοηθός Διαιτητής: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΙΚΤΩΡΟΣ
Β' Βοηθός Διαιτητής: ΑΓΓΕΛΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
4ος Διαιτητής: ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Παρατηρητής: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΙΤΑΝΗΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: «Μετά από ένα αναγνωριστικό 20λεπτο προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Πετύχαμε γκολ σ' ένα καθοριστικό σημείο, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, εκεί μας βοήθησε να αποβάλουμε το άγχος. Στο ξεκίνημα του ημιχρόνου πετύχαμε το δεύτερο γκολ που μας βοήθησε κι αυτό πάρα πολύ για να παίξουμε πιο ελεύθερα. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη. Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε. Αυτή η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση και καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια, καθώς επίσης και ηρεμία για να δουλέψουμε περισσότερο. Για εμάς τώρα ξεκινά το πρωτάθλημα. Επαναλαμβάνω είναι απλά μια σημαντική νίκη και τίποτα περισσότερο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν. Επίσης να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας για τη συμπαράσταση. Να συνεχίσουν να είναι δίπλα μας και να πιστεύουν στην ομάδα κι εμείς υποσχόμαστε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Επίσης, προσωπικά, θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον αείμνηστο Γιώργο Χατζηκυριάκο, τον αγαπητό μας φίλο, για χρόνια πρόεδρος στα σωματεία της Πάφου, που είμαι σίγουρος από ψηλά μας βλέπει και χαίρεται και χάρηκε πάρα πολύ για την αποψινή μας νίκη».

ΛΟΥΗΣ ΛΟΪΖΟΥ:  «Όταν χάνεις με 3-0 δεν πρέπει να λες πολλά λόγια. Θα σταθώ, όμως, σε δύο καθοριστικά σημεία. Στο 46' που δεχθήκαμε το πρώτο γκολ, μετά από λάθος της ομάδας και στο 49' που δεχθήκαμε ένα γελοίο γκολ. Μόνο στις ακαδημίες μπορείς να δεχθείς τέτοιο γκολ. Ήταν καθοριστικά σημεία για την έκβαση του παιχνιδιού. Είναι νωρίς, όμως, ακόμα, πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας, να δούμε μπροστά. Είμαστε μια νεαρή ομάδα, όμως σήμερα πρέπει να μας γίνει ένα μάθημα να δουλέψουμε στις προπονήσεις και να δούμε πώς θα βελτιωθούμε. Συγχαρητήρια στην Πάφο και καλή συνέχεια».