4 στα 4 και... «φτερούγησε» διαφορά παραμονής! (δηλώσεις/φώτος)

Επικρατώντας εντός έδρας 3-1 της Δόξας ο Ερμής πέτυχε την τέταρτή του σερί νίκη σε ισάριθμούς αγώνες στον β' όμιλο και έφτασε τους 36 βαθμούς. 

Καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 27' με πέναλτι του Κεϊτά (λανθασμένη υπόδειξη για χέρι από τον Αβραάμ Τσούκκα), ενώ η Δόξα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του α' μέρους με τον Δημητρίου. Στην επανάληψη με γκολ των Ντίξον στο 62' και Γκονζάλες στο 82'  κλείδωσε την τεράστιας σημασίας νίκη στο δρόμο προς την αποφυγή του υποβιβασμού. Κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα της Κατωκοπίας. 

Ισορροπημένο ξεκίνημα, την πρώτη ευκαιρία η Δόξα...
Απόλυτη ισορροπία είχαμε στα πρώτα λεπτά με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους.  Η καλύτερη ευκαιρία του αγώνα δημιουργήθηκε στο 6'  από τους φιλοξενούμενους. Ο Λεόν μεταβίβασε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας στον Αγκουινάλντο ωστόσο από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Χρυσοστόμου που έδιωξε με τα πόδια. 

Ανέβασε στροφές ο Ερμής και μεγάλη ευκαιρία με Λατόρε...
Με τη πάροδο του χρόνου οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και στο 17' απάντησαν στις μεγάλες ευκαιρίες με τον Λατόρε ν΄ αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Η φάση ξεκίνησε με τον Βασιλόγιαννη να πραγματοποιεί την επέλαση από δεξιά και στο σωστό χρόνο να μεταβιβάζει την μπάλα στην περιοχή.

1-0 στο 27' από τα έντεκα βήματα, λάθος απο Τσούκκα
Ο Ερμής μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ. Ο Κειτά επιχείρησε το γέμισμα πάνω από τον Λεονάρντο και αυτός στην προσπάθεια του ν' ανακόψει την μπάλα, κατά τον διαιτητή της αναμέτρησης Αβραάμ Τσούκκα, αυτή κτύπησε στο χέρι. Δίχως  δεύτερη σκέψη υπέδειξε την άσπρη βούλα, όμως λανθασμένα όπως διαφώτισε η επαναληπτική προβολή αφού η μπάλα κτύπησε στον ώμο του αμυντικού της Δόξας. Ο Κειτά  δεν άφησε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη και με ψύχραιμη εκτέλεση άνοιξε το σκορ. 

1-1 στις καθυστερήσεις του α' μέρους με τον Δημητρίου...
Εκεί  που όλα έδειχναν ότι ο Ερμής θα πήγαινε στα αποδυτήρια προηγούμενος 1-0 ήρθε στις καθυστερήσεις του α' μέρους ο Δημητρίου με ωραίο σουτ να πετύχει την ισοφάριση δίνοντας ξανά νέα δεδομένα.  Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής βρήκε χώρο και από καλή θέση δοκίμασε το πόδι του με διαγώνιο σουτ νικώντας τον Χρυσοστόμου.  

Ίδιο ξεκίνημα και στην επανάληψη...
Όπως ακριβώς ξεκίνησε το πρώτο ήταν και το δεύτερο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να προτιμάνε με σίγουρες μεταβιβάσεις να γίνουν επικίνδυνες.  Ό,τι καλύτερο στο ματς ήταν η τελική που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι στο 49'  σε σουτ του Κεϊτά που μάζεψε εύκολα ο Χατζηφραγκίσκου.

Προειδοποιητική διπλή ευκαιρία και ακολούθως 2-1 στο 62' 
Διπλή ευκαιρία για να πάρει πάλι κεφάλι στο σκορ απώλεσε ο Ερμής στο 54΄ με τον Χατζηφραγκίσκου να κατεβάζει τα ρολά σε σουτ Κεϊτά και στην επαναφορά ο Βασιλόγιαννης να αστοχεί στέλνοντας την μπάλα έξω. Αυτή ήταν ουσιαστικά προειδοποιητική βολή για τους γηπεδούχους αφού στο 62'  βρήκαν το δρόμο προς τα δίκτυα με δυνατό σουτ του Ντίξον.  

Ανήμπορη ν' αντιδράσει η Δόξα και 3-1 στο 83' με Γκονζάλες... 
Με τη Δόξα να δείχνει να μην μπορεί ν' αντιδράσει ο Ερμής πάγωσε το ρυθμό και έβγαινε με αξιώσεις στην κόντρα επίθεση. Δημιούργησε 1-2 καλές προϋποθέσεις με τον Ντίξον  και στην τρίτη του ευκαιρία στο 83'  με κοντινό πλασέ του Γκονζάλες πήρε αέρα δυο τερμάτων βάζοντας τις βάσεις για την 4η του σερί νίκη. Με τον αγώνα να έχει πάρει το δρόμο του τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος κα έτσι το συγκρότημα του Νίκου Παναγιώτου με τους τρεις βαθμούς έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής. 

ΕΡΜΗΣ: Χρυσοστόμου, Μουλαζίμης, Ντε Πίνα, Βασιλόγιαννης, Σίργκι (67' Γιαγκουδάκης), Ροσάδο (63' Μαγέλε), Κεϊτά, Χριστοφή, Λατόρε, Γκονζάλες, Ντίξον

ΔΟΞΑ: Χατζηφραγκίσκου, Δημητρίου, Περέιρα, Ρεδόνδο, Λόπες (59' Χριστοδούλου), Γουίλσον, Εντμάρ, Λεόν, Λεονάρντο (46' Λεάντρο), Φοφανά, Αγκουινάλντο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λατόρε (2η), Ντε Πίνα / Χριστοδούλου

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας, με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα και Γιώργο Σάββα. 

*Στα 10 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Κειτά για λογαριασμό του Ερμή. 

*Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Στέλιο Δημητρίου. Στα πέντε έφτασε ο Κρις Ντίξον, στα τρια ο Γκονζάλες. 

*Δύο κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Λατόρε για τον Ερμή και χάνει τον επόμενο αγώνα με την ΑΕΛ. 

*Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: Ισοπαλία 2-2 στην 11η αγωνιστική και στην 24η η Δόξα επικράτησε 2-1. 

*Ξεκάθαρα υπέρ των γηπεδούχων η προϊστορία στους εντός έδρας αγώνες. Σε σύνολο εφτά αναμετρήσεων μετρούν 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.   

Πιο κάτω σας παραθέτουμε τις δηλώσεις των δυο τεχνικών: 

Νίκος Παναγιώτου: «Πήραμε ακόμα ένα τρίποντο και φέρνει να ξεμπερδεύουμε με το κομμάτι του υποβιβασμού. Έχουμε πλέον την άνεση να σκεφτούμε τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέχρι το τέλος».

Λούκας Χατζηλούκας: «Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Θα προσπαθήσουμε στον επόμενο αγώνα να πάρουμε βαθμούς ώστε να ξεγνοιάσουμε όσον αφορά την παραμονή μας στην κατηγορία».