Διπλό σωτηρίας και Πιντσέλι σαν… μεσσίας (Δηλώσεις/Φώτος)

Φτιαγμένος για τα δύσκολα ο Εθνικός… Με ηγέτη και σκόρερ τον Εντουάρντο Πιντσέλι που πέτυχε δυο γκολ, η ομάδα της Άχνας επικράτησε εκτός έδρας της Δόξας 1-2 και έφτασε τους 35 βαθμούς με το πέρας οκτώ αγώνων στον β’ όμιλο. 


Με την 8η του φετινή νίκη και 3η στη β’ φάση η ακριτική ομάδα πλέον δημιουργεί νέα δεδομένα στη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού αφού συγκατοικεί με την Πάφος FC.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και κατάφεραν με δυο πανέμορφα γκολ του Πιντσέλι (52’ - 57’) να θέσουν τις βάσεις νίκης. Στην αντίπερα, το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις (93’) με τον Αγκουινάλδο.

Να σημειωθεί ότι με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι δυο ομάδες. Αρχικά αποβλήθηκε στο 62’ ο Ντε Βρίσε για τον Εθνικό και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ενιφούλ για τη Δόξα. 

Έδειξε τη θέλησή του για νίκη... 
Το πρώτο 10λεπτο βρήκε τους φιλοξενούμενους να είναι  πιο επικίνδυνοι επιθετικά δημιουργώντας δυο καλές  ευκαιρίες σε γεμίσματα του Πάγες από δεξιά. 

Όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο η ομάδα της Άχνας αύξανε την πίεσή της. Μάλιστα, στο 19’ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ με τον Χατζηβασίλη από πλεονεκτική θέση να καθυστερεί και να τον προλαβαίνει την τελευταία στιγμή ο Ρεδόνδο. Η συνέχεια δεν επιφύλαξε κάτι το ιδιαίτερο. Όλα αυτά μέχρι το 36’  οπότε πάλι οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, σε μακρινό γέμισμα του Πιντσέλι, η μπάλα στρώθηκε στον Ιάκομπ που ανενόχλητος στην περιοχή επιχείρησε το δυνατό σουτ όμως ο Νέγκρι έπεσε σωτήρια στη δεξιά του γωνιά. Έτσι, το α' μέρος ολοκληρώθηκε 0-0 με τους  φιλοξενούμενους να είναι εμφανώς καλύτεροι. 

0-1    με έξοχη κεφαλιά του Πιντσέλι…
Παρότι η Δόξα μπήκε καλύτερα στην επανάληψη ισορροπώντας το ματς, ο Εθνικός Άχνας από στημένη φάση κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Στο 52’ κερδίζοντας φάουλ από αριστερά, ο Πάγες έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Πιντσέλι με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Νέγκρι. 

0-2  με απευθείας κόρνερ ο Πιντσέλι! 
Το πήρε πάνω του ο Εντουάρντο Πιντσέλι… Στο 57’ ο Εθνικός Άχνας κέρδισε κόρνερ και ο Βραζιλιάνος έστειλε απευθείας (!) τη μπάλα στα δίκτυα γράφοντας 0-2. Ένα σκορ που έβαλε τις βάσεις για ένα τεράστιο διπλό. 

Με δέκα ο Εθνικός λόγω αποβολής του Ντε Βρίσε…
Γυρόφερνε με τη δεύτερη κίτρινη ο Ντε Βρίσε και στο τέλος το πλήρωσε. Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής του Εθνικού Άχνας εντελώς αψυχολόγητα έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Καλό και έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα ο Χρίστος Νικολαΐδης τον απέβαλε.

Με δέκα και η Δόξα!
Μέσα σε τέσσερα λεπτά επήλθε πάλι αριθμητική ισορροπία. Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα εκμεταλλευόταν την συγκυρία με ποδοσφαιριστή περισσότερο για να μπει ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, με ένα άτσαλο μαρκάρισμα του στο 66’  ο Ενιφούλ δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη-κόκκινη κάρτα. Σ' ένα αχρείαστο φάουλ στο χώρο του κέντρου ο Κογκολέζος βγήκε με επικίνδυνη προβολή στον Πιντσέλι. 

Αέρας δύο τερμάτων και ψυχολογία υπέρ του…
Με τον αέρα των δυο τερμάτων ο Εθνικός Άχνας πήρε την ψυχολογία που ήθελε και δεν φαινόταν διατεθειμένος  ν’ αφήσει να χαθούν οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί. Με τη Δόξα ν’ ανοίγει τις αγωνιστικές της γραμμές για να πετύχει την μείωση του σκορ, βρήκε αρκετούς ανοιχτούς χώρους ώστε να σκοτώσει το παιχνίδι. 

1-2 στο 93’ και αγχωτικό φινάλε…
Εκεί που έδειχνε ότι ο Εθνικός εύκολα ή δύσκολα θα κρατούσε το μηδέν για να πάρει τη νίκη ήρε στις καθυστερήσεις (93’) ο Αγκουινάλδο με κοντινή προβολή να πετύχει τη μείωση του σκορ σε 1-2 να δώσει αγχωτικό φινάλε στο ματς. 

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο (58’ Λόπες) , Δημητρίου (81' Γουίλσον), Περέιρα, Εντμάρ, Ρεδόντο, Ενινφούλ, Καρλίτος, Λεόν, Φοφάνα, Αγκουινάλντο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκαντίνοφ, Ατάντα, Κυριάκου, Έβερτον, Ιάκομπ, Αραμπάλ, Ντε Βρίσε, Παγές, Πιντσέλι (86' Πουτζιουρής), Σ.Γκριγκαλασβίλι (46' Mπαραμπάτζε), Χατζηβασίλης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καλό (2η), Δημητρίου /  Κυριάκου (2η)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 66' Ενιφούλ (δεύτερη κίτρινη) / 62' Ντε Βρίσε (δεύτερη κίτρινη) 

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Όμηρο Τζιωρτζή και Χαράλαμπο Ξενοφώντος. 

*Οι Κυριάκου για τον Εθνικό και Καλό για την Δόξα συμπλήρωσαν δύο κίτρινες κάρτες και χάνουν τον επόμενο αγώνα της ομάδας του. 

*Τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Πιντσέλι. Tέταρτο για τον Αγκουινάλδο. 

*Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: 2-2 η αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής στο «Δασάκι και 1-1 (14η αγωνιστική) στο «Μακάρειο». Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον β’ όμιλο η Δόξα επικράτησε 1-2. 

Πιο κάτω σας παραθέτουμε τις δηλώσεις των δυο τεχνικών

Ντανίλο Ντόνσιτς: «Ήταν ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση και πίεση ειδικά από τη δική μας πλευρά. Για μας δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Γνωρίζαμε ότι η Δόξα είναι πολύ καλή ομάδα με πολλούς τεχνίτες παίχτες γι’ αυτό φτιάξαμε αναλόγως το πλάνο μας. Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την απουσία των δυο κεντρικών αμυντικών με ψηλές μπαλιές στην περιοχή με πιο σημαντική αυτή του Ιάκομπ. Ταυτόχρονα δεν αφήσαμε την πολύ γρήγορη στις αντεπιθέσεις Δόξα να γίνει επικίνδυνη. Στην επανάληψη  σκοράραμε δυο όμορφα γκολ με τον Πιντσέλι που δείχνει την ποιότητα του. Μείναμε με δέκα, μετά έμεινε και η Δόξα με δέκα. Μας πίεσε η Δόξα, μείωσε όμως θεωρώ δίκαιη τη νίκη μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου. Είμαστε σε ανοδική πορεία και δείξαμε ότι αξίζουμε να παίζουμε στην πρώτη κατηγορία».

Λούκας Χατζηλούκας: «Ο Εθνικός ζήτησε περισσότερο τη νίκη και την πήρε πιστεύω δίκαια. Είμαστε στεναχωρημένοι για την ήττα και για το γεγονός ότι δεν παίξαμε καλά. Από την άλλη δεν μπορώ να αγνοήσω τους 40 βαθμούς που πήρε αυτή η ομάδα και παραμένει για άλλη μια χρονιά στην πρώτη κατηγορία. Συγχαρητήρια σε όλους και αυτούς που είναι στην ομάδα και αυτούς που έφυγαν. Παρά την ήττα και την πίκρα είναι μεγάλη μέρα για εμάς και συγχαρητήρια σε όλους στην Δόξα. Ιδιαίτερα στον ακούραστο  πρόεδρο».