Έμειναν στην άγονη ισοπαλία… (φώτος)

Σ’ ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες Δόξα και Εθνικός Άχνας «κόλλησαν» στο άγονο 0-0. Ελαφρώς καλύτεροι οι γηπεδούχοι,  οφείλουν πολλά στον τερματοφύλακά τους Πρόσιεκ οι φιλοξενούμενοι που πήγαν να κλέψουν τη νίκη στις καθυστερήσεις. 

Πλέον, με το πέρας και της 7ης αγωνιστικής οι δυο ομάδες έφτασαν τους πέντε βαθμούς.

Πρώτη και μάλιστα μεγάλη ευκαιρία…
Με την συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου η Δόξα δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Ο Περάλτα από το ύψος της περιοχής έπιασε την κεφαλιά και ο Πρόσιεκ έδιωξε με δυσκολία την μπάλα σώζοντας τον Εθνικό. 

Παιχνίδι κέντρου η συνέχεια…
Παιχνίδι κέντρου και πολλές ημιτελείς προσπάθειες επιφύλασσε η συνέχεια. Έτσι, τα πρώτα 20 λεπτά κύλησαν δίχως κάτι το αξιόλογο. 

Καλύτερη η Δόξα…
Οι γηπεδούχοι σταδιακά επέβαλαν τον ρυθμό τους γυροφέρνοντας την αντίπαλη εστία για να πετύχουν κάποιο γκολ. Δεν τα κατάφεραν ωστόσο μιας και οι φιλοξενούμενοι έδιωχναν τον οποιοδήποτε κίνδυνο πήγαινε να δημιουργηθεί. 

Πίεζε ο Εθνικός, η Δόξα όμως είχε την μεγάλη ευκαιρία…
Παρότι ο Εθνικός ήταν η ομάδα που πίεζε προς το τέλος του α’  μέρους, η Δόξα ήταν αυτή που έχασε την μεγάλη ευκαιρία αφού ο Περάλτα σχεδόν εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Πρόσιεκ.

Πάνω – κάτω η μπάλα αλλά μέχρι εκεί…
Κάκιστο θέαμα με λιγοστές φάσεις επιφύλαξε η συνέχεια. Οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε άσκοπο ανεβοκατέβασμα της μπάλας  μη μπορώντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Όλα αυτά μέχρι το 70’. 

Παρ’ ολίγον να κλέψει τη νίκη…
Με το σκορ να είναι ρευστό όλα τα λεφτά ήταν τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Εθνικός βρήκε ανοιχτούς χώρους στις καθυστερήσεις και με δυο κλασικές με τους Κρατζούνοφ και Κιπιάνι λίγο έλειψε να κλέψει τη νίκη. Παρόλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε και το άγονο 0-0 χάρισε στις δυο ομάδες από ένα βαθμό. 

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Εντμάρ, Ρεδόνδο, Λεονάρντο, Δημητρίου,  Ενιφούλ, Πουτζουρής (62' Παουλίνιο), Ρούντι, Γκόμες, Φοφανα, Περάλτα. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Πρόσιεκ, Γκρατσουνοφ, Στοίτσεφ,  Κυπριανού, Ενέσκου (78' Αρέστη), Αράμπαλ, Χατζηβασίλης (71' Κιπιάνι), Ζελάγια, Ιλουρίτζε (91' Πογιατζής), Κατσάβα, 

KITΡΙΝΕΣ:  Περάλτα, Ρεδόνδο, Παουλινιο / Γκρατσουνοφ, Πρόσιεκ, Αράμπαλ

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λεόντιος Τράττου με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Νίκο Καλησπέρα.

**Ντεμπούτο στον πάγκο του Εθνικού Άχνας πραγματοποιεί ο Λιθουανός τεχνικός Bάλτας Ινάουσκας.  

**Nτεμπούτο στο πρωτάθλημα για τον Πολωνό τερματοφύλακα Πρόσιεκ για λογαριασμό του Εθνικού Άχνας. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η):  Καρμιώτισσα-Δόξα / ΑΠΟΕΛ-Εθνικός Άχνας