«Ζευγάρωσε» τις νίκες του κόντρα στην Δόξα ο Ερμής και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Μετά το εκτός έδρας 3-1, οι «φτεροπόδαροι» επικράτησαν με 2-0 σήμερα στο «Δασάκι» χάρις σε ισάριθμα γκολ του Ιμπραΐμι.
Ξεκίνημα με ευκαιρίες
Κατά κράτος ανώτερος ο Ερμής στο ξεκίνημα του αγώνα, αφού πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο έφτιαξαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Αρχικά στο 3’ με τον Ονίλο, στην συνέχεια στο 11’ με τον Ιμπραΐμι και τέλος στο 19’ με την κεφαλιά του Πίνα μετά από εκτέλεση φάουλ του «Ίμπρα» να διώχνει σε κόρνερ ο Χατζηφρασκϊσκου.
Γκολ με «Ίμπρα»
Ο Ιμπραΐμι ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του αγώνα και στο 33’ κατάφερε να… βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του. Μετά από επίθεση από δεξιά, ο Παουλίνιο έκανε το παράλληλο γύρισμα προς τον Ονίλο, αυτός άφησε την μπάλα να περάσει και ο Σκοπιανός επιθετικός με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
Ίδιο σκηνικό
Ίδιο το σκηνικό στην επανάληψη, με τον Ερμή να έχει την πλήρη υπεροχή και να πλησιάζει νωρίς στο δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα στο 52’ ο Παπαθανασίου που μπήκε στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου μέρους, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σιδεράκη στο τετ α τετ.
Τέλος με... Ιμπραΐμι
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 88’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιμπραΐμι, πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Τούρκο σε ανατροπή από τον Αρέστη. Έτσι με το υπέρ του 2-0 ο Ερμής, εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.
ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Ζάρκοβιτς, Ουόν (46'Λόπες), Ονίλο (46'Παπαθανασίου), Τσίνα, Παουλίνιο, Ντε Πίνα, Ιμπραΐμι, Μπεμπά, Τούρκο, Χριστοφή.
ΔΟΞΑ: Χατζηφραγκίσκου (46'Σιδεράκης), Ρομέρο, Ράμος, Νοβόα, Μάρκες, Χριστοδούλου, Εμάνουελ, Νικολάου, Ρ.Γκονζάλες, Λόπο (46'Βασκονσέλος), Αρέστη.
*Στο πρώτο παιχνίδι στο «Μακάρειο» ο Ερμής επικράτησε με 3-1.
Οι δηλώσεις των δύο τεχνικών:
Νικόδημος Παπαβασιλείου:«Βλέποντας και τους δυο αγώνες, νομίζω ήρθε μια δίκαιη πρόκριση για την ομάδα μας. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε, βλέπουμε τα παιχνίδια πρωταθλήματος και αρχίζουμε προετοιμασία για το σημαντικό παιχνίδι με την Ομόνοια. Θέλουμε να επανέλθουμε στις νίκες στο πρωτάθλημα».
Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς: «Συγχαρητήρια στον Ερμή για την πρόκριση. Μετά το σκορ του πρώτου αγώνα ο στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα. Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα που προέκυψαν και κάποιοι τραυματισμοί. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο και βλέπουμε πλέον το σημαντικό παιχνίδι με τον Εθνικό».