Ο Δανός... έσπασε την ΚΑΤΑΡΑ! (Οι ομοιότητες με την τελευταία φορά)

Ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο της Ένωσης για τον Καρίτ Φελκ.

Ο Δανός τεχνικός, όντας λίγες ημέρες στην Κύπρο και κάνοντας ουσιαστικά τρεις προπονήσεις, κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί την θητεία του στην Παραλιμνίτικη ομάδα, επικρατώντας μάλιστα ενός μεγάλου αντιπάλου (ΑΕΚ) με 2-1.

Μάλιστα ο Φελκ έβαλε... τέλος και σε ένα αρνητικό σερί που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενοι προπονητές της ΕΝΠ αφού από το 2015 και μετά ΚΑΝΕΙΣ δεν κατάφερε να κερδίσει στο ντεμπούτο του!

Η σεζόν 2016-17 ξεκίνησε με τον Κώστα Καϊάφα στον πάγκο και με ισοπαλία 2-2 με τον Ολυμπιακό εντός (16/09/2016). Στην ίδια σεζόν, στις 17/02/2017 τον αντικατέστησε ο Γιώργος Κοσμάς ωστόσο στο ντεμπούτο του γνώρισε οδυνηρή ήττα με 2-0 από την Αλκή.

Η σεζόν 2017-18 ξεκίνησε με τον Απόστολο Μακρίδη και με ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας με τον Διγενή Ορόκλινης στις 16/09/2017. Στις 17/11/2017 τον αντικατέστησε ο Αντρέ Πάους και έφερε ίδιο αποτέλεσμα (1-1) στο ντεμπούτο του, με την ΠΑΕΕΚ εκτός έδρας.

Τελευταίος προπονητής που ανέλαβε την Ένωση και κέρδισε στο πρώτο του παιχνίδι (μέχρι τον Φελκ), ήταν ο Ρόνι Βαν Γιενέουγκτεν. Ο Βέλγος τεχνικός που αντικατέστησε τον Νίκο Καραγεωργίου στα μέσα της σεζόν 2015-16 και επικράτησε με 2-1 του Εθνικού στο ντεμπούτο του.

Μάλιστα υπάρχουν εξαιρετικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο πιο πάνω περιπτώσεις...

1. Ήταν και οι δύο στην Α' Κατηγορία, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που ήταν στην Β' Κατηγορία.

2. Έκαναν ντεμπούτο την ίδια αγωνιστική (11η).             

3. Έπαιξαν σε εντός έδρας παιχνίδι (Με Εθνικό ο ένας και ΑΕΚ ο άλλος)

4. Κέρδισαν με το ίδιο σκορ (2-1).

5. Και στους δύο αγώνες τα τρία γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

6. Πριν το ντεμπούτο τους, προηγήθηκε μια αγωνιστική με υπηρεσιακό προπονητή, καλή εμφάνιση αλλά εκτός έδρας ήττα. Τότε ήταν ο Γιασεμής Γιασεμάκης και η ήττα από την Νέα Σαλαμίνα με 3-1 και τώρα το δίδυμο Κοτσώνη - Ελευθερίου και η ήττα με 1-0 από την Πάφο.

7. Οι υπηρεσιακοί (Γιασεμάκης, Κοτσώνης - Ελευθερίου) ήταν και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΕΝΠ.

**Εννοείται ότι στο Παραλίμνι θα επιθυμούν οι ομοιότητες να σταματήσουν εδώ και να μην υπάρχει συνέχεια αφού παρά το θετικό ξεκίνημα με τον Γιενέουγκτεν, στο τέλος της σεζόν 2015-16 η ΕΝΠ υποβιβάστηκε!