Απέφυγε και μαθηματικά τον κίνδυνο! (φώτος)

Τεράστιο τρίποντο για την Πάφος FC το οποίο τη φέρνει μία στροφή πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας ν’ αποφεύγει μαθηματικά τον απευθείας υποβιβασμό και ταυτόχρονα ν’ αυξάνει τις πιθανότητες εξασφάλισης οριστικής παραμονής στα μπαράζ. 

Το συγκρότημα του Απόστολου Μακρίδη χωρίς να είναι καλύτερο του Ερμή επικράτησε 2-0 χάρη σε αυτογκόλ του Γκονζάλες στο 79’  και γκολ Οκόγιε στις καθυστερήσεις. Πολύ καλό παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα με πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. 

Με την επιτυχία της αυτή, η Πάφος έφτασε στους 25 βαθμούς κάνοντας το +5 από την προτελευταία θέση. Παράλληλα, άφησε πίσω της τον Ερμή που μετά την ήττα παραμένει σε επισφαλή θέση.  

Πρώτα λεπτά δίχως κάτι το ιδιαίτερο…
Η σημαντικότητα του αγώνα οδήγησε τις δυο ομάδες σ’ ένα συντηρητικό παιχνίδι  στα πρώτα λεπτά. Δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια για επιβολή στο χώρο του κέντρου δεν δημιουργήθηκε καμία αξιόλογη φάση.  

Πιο κινητικός ο Ερμής… 
Έχοντας δυο τελικές προσπάθειες, οι φιλοξενούμενοι σταδιακά πήραν το έλεγχο του αγώνα δείχνοντας ότι είχαν περισσότερες πιθανότητες για να φτάσουν στο γκολ. Οι γηπεδούχοι από την άλλη αμύνονταν σωστά και επιδίωκαν με κόντρα αντεπιθέσεις να γίνουν επικίνδυνοι. 

Ακυρωθέν γκολ του Γουίκς…
Σε μια δύσκολη φάση που θα συζητηθεί, στο 21’ ο Γουίκς ξέφυγε στο όριο του οφσάιντ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο α’ βοηθός, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, σήκωσε την σημαία ακυρώνοντας το γκολ. 

Ανέβηκαν οι γηπεδούχοι, μεγάλη ευκαιρία με Αγιβί… 
Χρειάστηκε να περάσουν 24 λεπτά αγώνα για να δημιουργήσει την πρώτη της τελική προσπάθεια με τον Γκόμες να κάνει το γύρισμα στην περιοχή και τον Μαάτσι να μην προλαβαίνει την μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, απώλεσε τεράστια ευκαιρία (…την καλύτερη του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο)  όταν ο Άλμπα έκανε την σέντρα και ο Αγιβί από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα λίγο έξω από δεξί κάθετο δοκάρι του Παναγόπουλου. 

Δοκάρι στο 33’ με Άλμπα…
Με την πάροδο του χρόνου οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές πιέζοντας για ένα γκολ. Άσκησαν έντονη πίεση και στο 33’ έχασαν νέα τεράστια ευκαιρία με τον Άλπα με κεφαλιά ψαράκι να σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι. 

Σπουδαία ευκαιρία με Γουίκς…
Βλέποντας να χάνει έδαφος ο Ερμής βγήκε από τα καρέ του και στο 42’ απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες με τον Γουίκς. Η φάση ξεκίνησε με τον Κειτά να φεύγει με ταχύτητα από δεξιά, να κάνει το παράλληλο γύρισμα και παρότι ήταν εντελώς μόνος ο Γουίκς έπιασε ένα «χλιαρό» σουτ στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω. 

Νέα τεράστια ευκαιρία, εντυπωσιακά ο Κοδίνα έδιωξε… 
Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω του και στο 45’ άγγιξαν πάλι το γκολ με τον Κρις Ντίξον.  Σε πρώτο χρόνο ο Κοδίνα έδιωξε την μπάλα με τα χέρια και στην επαναφορά με ένα ομολογουμένως ασυνήθιστο τρόπο (…με ανάποδο ψαλίδι) προ της γραμμής έσωσε την εστία του αλλά και την Πάφο. Κάπως έτσι το 0-0 ήταν το σκορ που χώρισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο α’ μέρος.  

Τρελός ρυθμός και φάσεις με το καλημέρα της επανάληψης…
Μη έχοντας κάτι να χάσουν οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην επανάληψη ψάχνοντας ένα γκολ για να οικοδομήσουν τις βάσεις νίκης. Αρχικά η Πάφος μετά από ένα μελέ πάτησε για πρώτη φορά με αξιώσει στην αντίπαλη περιοχή, ενώ ο Ερμής σε μια κλασική ευκαιρία στο 52’  απάντησε με τον Γουίκς που από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοδίνα. Οι δυο ποδοσφαιριστές ήταν πρωταγωνιστές σε αρκετές φάσεις, με τον Ισπανό ειδικά να δείχνει ότι ήταν εξαιρετική μέρα.  

Πάλι κοντά στο γκολ με Μαγέλε…
Με κάθε φορά που πατούσαν περιοχή οι παίχτες του Νίκου Παναγιώτου γίνονταν επικίνδυνοι. Στο 58’ πάλι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Μαγέλε από κοντινή απόσταση να μην καταφέρνει να σημαδέψει σωστά και να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. 

Εναλλασσόμενη υπεροχή…
Με το 0-0 να παραμένει το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση παρέμεινε σε υψηλό βαθμό. Η υπεροχή εναλλασσόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με τον Ερμή όμως να είναι ελαφρώς πιο επικίνδυνος επιθετικά. 

1-0 με αυτογκόλ κόντρα στη ροή του αγώνα…
Ενώ τίποτα δεν προμήνυε τέτοια κατάληξη, κόντρα στη ροή του αγώνα η Πάφος άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 79’ ο Άλμπα έκανε την φαλτσαριστή σέντρα, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία και στην προσπάθεια του διώξει ο Γκονζάλες την έστειλε στα δίκτυα της ομάδας του γράφοντας το 1-0. Μια εξέλιξη που έφερε τρελά πανηγύρια στην γεμάτη κεντρική εξέδρα από τους φίλους των γηπεδούχων. 

Διαφύλαξη το υπερπολύτιμου σκορ… 
Τα εναπομείναντα λεπτά είχαν ξεκάθαρο σκηνικό. Δηλαδή, τους γηπεδούχους να διαφυλάξουν το υπερπολυτιμο 1-0 και τους φιλοξενούμενους να τα δίνουν όλα στην επίθεση για την ισοφάριση.  Τρελός ρυθμός και μπόλικη αγωνία. 

«Κλείδωσε» τη νίκη στις καθυστερήσεις με Οκόγιε… 
Εκμεταλλευόμενη το άνοιγμα των γραμμών του Ερμή στα τελευταία λεπτά η Πάφος πέτυχε δεύτερο γκολ και κλείδωσε την τεράστια νίκη. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μαάτσι έδωσε γκολ πάρε-βάλε στον Οκόγιε οποίος μόνος πέρασε τον Παναγόπουλο και προ κενής εστίας σημείωσε το 2-0.  Ένα σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό χαρίζοντας ένας μεγάλο τρίποντο στους γηπεδούχους στην προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού.  

ΠΑΦΟΣ FC: Κοδίνα, Νταμάχου, Γκόμες, Άλμπα (89' Μάρκες), Ματούκου, Μαάτσι, Ιωάννου, Γκρίγκετς, Κχμαλάτζε, Ντε Μέλο (73’ Δημοσθένους), Αγιβί (52’ Οκόγιε).

ΕΡΜΗΣ: Παναγόπουλος, Σίργκι, Ροσάδο, Κειτά, Ντίξον, Φρατζέσκου (84' Γενγκά), Ουλίσε, Γκονζάλες, Γιαγκουδάκης, Γουίκς (83' Γκουιανόρ), Μαγέλε (75’ Βασιλόγιαννης).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ματούκου (4η), Άλπα / Γιαγκουδάκης (6η)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Ψευδιώτης με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Όμηρο Τζιωρτζή. 

*Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Ματούκου και χάνει το παιχνίδι της αυλαίας της κανονικής διάρκειας κόντρα στη Δόξα. 

*Έξι κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε για τον Ερμή ο Γιαγκουδάκης και χάνει το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ. 

*Στο παιχνίδι του α’ γύρου για το πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής ο Ερμής επικράτησε 2-1