Από ένα ημίχρονο, από ένα βαθμό (Δηλώσεις)

 

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο "Δασάκι" που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό, Εθνικός και Νέα Σαλαμίνα έμειναν στο ισόπαλο 1-1. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος, σκόραραν με τον Γριγκαλασβίλι στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ισορρόπησε και σταδιακά έγινε καλύτερος ο Εθνικός στην επανάληψη, σκοράροντας στο 85' με τον Βάλντο.

Δυνατά οι φιλοξενούμενοι

Καλύτερη η Νέα Σαλαμίνα στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, πίεσε και έφτιαξε 3-4 καλές προϋποθέσεις για το γκολ με τους Λεόν, Γκριγκαλασβίλι και Εζέ. Γενικότερα είχε καλή κυκλοφορία μπάλας και έδειχνε να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, γυροφέρνοντας έξω από την περιοχή του Κουντούλ.

Bελτιώθηκε ο Εθνικός, σκόραρε η Σαλαμίνα

Σταδιακά ο Εθνικός ισορρόπησε και άρχισε να γίνεται επιθετικός, όμως το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Νέα Σαλαμίνα να σκοράρει. Ο Βιλέλα ελίχθηκε από αριστερά και έκανε την παράλληλη σέντρα, με τον Γκριγκαλασβίλι να κινείται στην αντίπαλη περιοχή και με προβολή από δύσκολη θέση να... ανοίγει το σκορ.

Kακός ρυθμός

Κακός ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Εθνικός ήταν πιο επιθετικός, πλησίασε περισσότερες φορές την αντίπαλη περιοχή όμως χωρίς αποτέλεσμα. Αντίθετα η Νέα Σαλαμίνα σταδιακά έδωσε περισσότερο χώρο, θέλοντας να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα και να... χτυπήσει στην κόντρα ψάχνοντας το δεύτερο γκολ.

Φάσεις στο τελευταίο εικοσάλεπτο

Από το 70' και μετά το παιχνίδι πήρε μια... άγρια ομορφιά, καθώς έγινε εντελώς άναρχο και η μία φάση διαδέχονταν την άλλη μπροστά στις δύο εστίες. Στο 78' και το 81' ο Εζέ έφυγε στην αντεπίθεση μόνος απέναντι στον Κουντούλ όμως ο Σενεγαλάζεος πορτιέρο είπε "όχι" ενώ ενδιάμεσα ο Χαταηβασίλης από αριστερά και από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ, όμως ο Στράους απέκρουσε σταθερά.

Γκολ και διαμαρτυρίες

Στο 85' ο Εθνικός κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, σε μια φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα αφού νωρίτερα είχαν βγάλει την μπάλα έξω λόγω τραυματισμού ποδοσφαιριστή Βιλέλα. Ο Γιαγκουδάκης σέντραρε από αριστερά και ο Βάλντο με ωραία φαλτσαριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στα δίκτυα του Στράους, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Κουντούλ, Φραγκέσκου, Ταλ, Ατάντα, Έβερτον, Ίμπσον (46'Γιαγκουδάκης), Μαμαντού, Πράκερ, Ζουνίνιο (63'Χατζηβασίλης), Βάλντο, Πίντο (46'Χριστοφή).

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Στράους, Γκράιμς, Μοντέιρο, Λεάντρο, Μιντίκκης, Βιλέλα, Λεόν (79'Αουρέλιο), Λαμπρόπουλος, Γκριγκαλασβίλι (Τσιγκουίνι), Εζέ, Ενρίκε (75'Πεδρίτο).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Έβερτον, Χριστοφή, Βάλντο - Τσιγκουίνι.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Χρίστο Χρίστου.

*Στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε με 2-1.

Οι δηλώσεις των δύο τεχνικών

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ: «Θα μιλήσω μόνο για το αγωνιστικό μέρος. Πρωταγωνιστές άλλωστε είναι οι ποδοσφαιριστές. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αφού η Νέα Σαλαμίνα θα ήταν μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Εμείς είχαμε κάποια προβλήματα στο χώρο του κέντρου αφού έλειπαν δύο βασικοί ποδοσφαιριστές. Στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν κακοί, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Σε τελική ανάλυση και οι δύο ομάδες μπορούν να έχουν παράπονα. Το παιχνίδι έληξε 1-1 και ο καθένας θέλει να πιστεύει ότι τον συμφέρει».

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: «Θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας τους φίλους της ομάδας, που στάθηκαν δίπλα στους ποδοσφαιριστές, παρά το κρύο που υπήρχε. Δεν τους δώσαμε όμως την χαρά των τριών βαθμών τους οποίους δικαιούμασταν. Στο εξωαγωνιστικό έχω να πω πολλά, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να πάω αλλού. Θα μείνω μόνο στο αγωνιστικό γιατί υπάρχουν πολλά... γιατί. Στο πρώτο μέρος είχαμε πολύ καλή παρουσία. Είχαμε ψηλή πίεση και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός θέλησε να επιβάλει το δικό του ρυθμό. Βρήκαμε όμως ευκαιρίες για να τελειώσουμε το παιχνίδι, όμως στο τέλος πήραμε ένα βαθμό. Η προσπάθεια είναι δύσκολη όμως με τη δύναμη και την περηφάνια των Αμμοχωστιανών, θα αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες συνθήκες. Λυπάμαι για τα παιδιά στα αποδυτήρια και για το πώς είναι σωματικά».