Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ για τα 70χρονα, το ψήφισμα και τις εκδηλώσεις

Ο πρόεδρος της Νέα Σαλαμίνας Θουκής Θουκυδίδης μίλησε στον ΑΣΤΡΑ 92,8 και τη συνάδελφο Κατερίνα Κυριάκου σχετικά με τα 70χρονα του σωματείου, τις εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στη χρονιά και το ψήφισμα που παραδόθηκε σήμερα στον ΟΗΕ για την Αμμόχωστο… (Πιο κάτω και η επίσημη ενημέρωση)

Για τα 70χρονα… "Το 2018 είναι ένας ιστορικός χρόνος γιατί κλείνουν 70 χρόνια, όπου πάρθηκε η απόφαση στις 7 Μαρτίου 1948 να ιδρυθεί σε δύσκολες εποχές η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου. Έκτοτε έχουμε διαβεί ένα μεγάλο και δύσκολο δρόμο. Το ’74 ένα ξανά μεγάλο πλήγμα για τη Σαλαμίνα, εκείνες τις εποχές υπήρχε σε μία σύσκεψη θέμα συνέχισης ή διάλυσης της ομάδας, όμως ευτυχώς οι Σαλαμίναιοι βρήκαν τον σθένος, τη δύναμη και το απαράμιλλο θάρρος σε αυτή την κρίσιμη σύσκεψη και συνέχισε η Σαλαμίνα. Η προσφυγιά μας δημιούργησε και μας δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα όμως σήμερα δηλώνουμε παρών χάρη στα ιδανικά της Νέας Σαλαμίνας και την ισχυρή θέληση των Σαλαμιναίων για μια καλύτερη Νέα Σαλαμίνα στο Κυπριακό πρωτάθλημα". 

Για το ψήφισμα… "Θεωρήσαμε σωστό να  παραδώσουμε ένα ψήφισμα στα Ηνωμένα Έθνη, να ενώσουμε και τη δική μας φωνή με τα άλλα οργανωμένα σύνολα της Αμμοχώστου. Τονίσαμε στα ΗΕ πως είμαστε ένα σωματείο που ο κόσμος της πιστεύει στην επανένωση της Κύπρου, στην επιστροφή της Αμμοχώστου και την ειρήνη επιτέλους στην Κύπρο. Ζητήσαμε από τα Ηνωμένα Έθνη να δώσουν τη δική τους βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια".

Για το λεύκωμα των 70χρόνων και τις εκδηλώσεις... "Θα παρουσιάσουμε στους Σαλαμιναίους και όχι μόνο ένα λεύκωμα, είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά, πέραν των 600 σελίδων, που θα υπάρχουν λεπτομέρειες αγωνιστικές και άλλες, όσο αφορά τη Νέα Σαλαμίνα. Είναι η ιστορία της Σαλαμίνας αλλά και ευρύτερα του Κυπριακού ποδοσφαίρο και αυτό το Λεύκωμα θα είναι περί τα τέλη Μαρτίου θα έλεγα έτοιμο. Μετά θα ακολουθησεί ένα GALA dinner στη Λάρνακα όπου θα παρουσιάσουμε το λεύκωμα θα τιμήσουμε κάποια άτομα και μπαίνουμε σε όλο το 2018 σε μια σειρά κυριώς πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, μια εκδήλωση στο Ριάλτο, εκδηλώσεις στη Λάρνακα κτλπ. Θα επισκεφθούμε την Αμμόχωστο για να δουν οι νεότεροι των ακαδημιών μας, από που ξεκίνησε η Νέα Σαλαμίνα στο Δημοτικό Στάδιο και θα κλείσουμε την χρονιά με πολιτιστικές-κοινωνικές εκδηλώσεις και με τον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Χορό του 2018. Περισσότερες λεπτομέρειες στο πρόγραμμα που θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα".

Για την ομάδα… "Τίποτα δεν έχει κριθεί. Είμαστε ευχαριστημένοι για τις νίκες που πήραμε με 2-3 γκολ ενω πριν υστερούσαμε στο σκοράρισμα. Επίσης στις νίκες μας δεν έχουμε δεχθεί γκολ. Το παιχνίδι με την Ομόνοια ήταν μια κακή παρένθεση που δεν ανταποκρινόταν στις δυνατότητες μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για αποφυγή άμεσου υποβιβασμού. Πιστεύω πως είμαστε σε ασφαλή θέση όμως μαθηματικά αυτό δεν έχει κλείσει. Στα μπαράζ θα παιχτούν ακόμα δέκα παιχνίδια των 30 βαθμών".

Για τους οπαδούς… "Ευχαριστούμε τους χιλιάδες των οπαδών μας που στα τελευταία παιχνίδια κατακλύζουν το Αμμόχωστος και είναι ο 12ος παίκτης μέσα σε πλαίσια αθλητοπρέπειας. Πέραν από κάποιες εξαιρεσεις οπαδών που θα δούμε ασφαλώς, που δεν θέλουν να καταλάβουν και πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά. Τους ευχαριστώ όλους γενικά και συνεχίζουμε την πορεία όλοι μαζί".

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια η δημοσιογραφική διάσκεψη της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ με αφορμή τα 70 χρόνια ζωής του σωματείου μας.

Στη διάσκεψη παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν την φετινή χρονιά στα πλαίσια των εορτασμών.

Στη συνέχεια οι παρόντες παρευρέθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, όπου παραδόθηκε ψήφισμα στον ΟΗΕ για την Αμμόχωστο.

Ευχαριστούμε όλους που έδωσαν το παρόν τους στη διάσκεψη και στην παράδοση του ψηφίσματος και καλούμε όλους τους φίλους της ομάδας μας να αγκαλιάσουν όλες τις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν τη φετινή χρονιά!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ