Ανεξαρτήτως πορείας στο πρωτάθλημα, δυναμικής ή ποιότητας του ρόστερ, διαχρονικά η Νέα Σαλαμίνα έχει υψηλές βλέψεις στο θεσμό του κυπέλλου.
**Ας μη ξεχνάμε το 2000 αν και διαβαθμισμένη πήγε στον τελικό αντιμετωπίζοντας τον Απόλλωνα.
Μετά από αρκετά καιρό (απανωτά αντιμετώπιζε ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και ΑΕΚ) η κλήρωση της χαμογέλασε φέρνοντας στο δρόμο της ένα βατό αντίπαλο όπως είναι Ολυμπιακός ώστε να παλέψει με όλες τις δυνάμεις για μια καλή πορεία στο θεσμό.
Θεωρώντας ότι από τον Ιανουάριο και έπειτα η ομάδα βελτιώθηκε αισθητά στο αμυντικό-επιθετικό κομμάτι δικαίως αισιοδοξεί ότι φέτος θα τα καταφέρει.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι ερυθρόλευκοι θα πάνε στο Μακ με δύο σοβαρές απουσίες αφού δεν υπολογίζονται οι Ελουντού και Παπαδόπουλος. Από κει και πέρα, την τελευταία στιγμή θα κριθεί αν είναι έτοιμος ο Βεσελόφσκι.