ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ... "ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ Αμμοχώστου σημαίνει φάρος επιστροφής"

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Σαλαμίνα καταδικάζει την βάρβαρη τούρκικη εισβολή...

Αναλυτικά:

"44 χρόνια μετά, το ίδιο ενοχλητικό ξύπνημα! 44 χρόνια μετά οι σειρήνες ηχούν φορτικά και πάλι στις 5:30 το πρωί ξυπνώντας θύμισες πικρές και οδυνηρές. Θύμισες με χιλιάδες ανθρώπους να αφήνουν πίσω τα σπίτια και τα υπάρχοντα τους χωρίς να ξέρουν τι θα ξημερώσει το αύριο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου καταδικάζει απερίφραστα τη βάρβαρη τούρκικη εισβολή που ολοκλήρωσε το έγκλημα που συντελέστηκε στις 15 Ιουλίου 1974. 

Το δίδυμο έγκλημα ολοκληρώθηκε με τη στρατιωτική επιχείρηση «Αττίλας» 5 μέρες αργότερα, σπέρνοντας το θάνατο, την προσφυγιά και απέραντο πόνο σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό. 

Δυστυχώς, τόσα χρόνια μετά, δεν έχει ανατείλει ο ήλιος της δικαίωσης αλλά το σωματείο μας θα παραμείνει θεματοφύλακας των προσπαθειών για απελευθέρωση της Κύπρου μας.

Ο κυπριακός λαός βίωσε και βιώνει ακόμα τη βαρβαρότητα της τούρκικης εισβολής και περιμένει καρτερικά την τελική δικαίωση και την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών μας. 

Χιλιάδες άνθρωποι άφησαν τις οικογένειες για να υπερασπιστούν το ιδανικό της ελευθερίας και δεν επέστρεψαν ποτέ σε αυτές. 

44 χρόνια μετά ακόμα αναγνωρίζονται οστά ηρώων που υπερασπίστηκαν τα εδάφη μας και θυσιάστηκαν για την πατρίδα. 

Το Δ.Σ. της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου διαβεβαιώνει ότι θα κρατά τη σημαία της Αμμοχώστου πάντοτε ψηλά μέχρι να επέλθει η τελική δικαίωση! 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ σημαίνει Αμμόχωστος, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ Αμμοχώστου σημαίνει φάρος επιστροφής!"