"Τόσα χρόνια μετά και το νησί μας παραμένει διχοτομημένο"

Ακόμα μια μουντή ανατολή 14ης Αυγούστου ξημερώνει βρίσκοντας χιλιάδες Αμμοχωστιανούς μακριά από τη θαλασσοφίλιτη, μακριά από τα σπίτια τους και μακριά από τις παραλίες της Αμμοχώστου...

Σημειώνει η Νέα Σαλαμίνα στην επίσημη σελίδα της με αφορμή την συμπλήρωση 44 ετών από την κατάληψη της Αμμοχώστου… 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ και οι χιλιάδες υποστηρικτές της καταδικάζουν με βδελυγμία την ολοκλήρωση του εγκλήματος από τον τούρκικο στρατό, που διαπράχθηκε απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία με θύματα χιλιάδες πρόσφυγες και λάφυρα τα κατεχόμενα εδάφη μας.

Ήταν σαν σήμερα που ξεκίνησε ο «Αττίλας 2» στέλνοντας στην προσφυγιά πέραν των 200 χιλιάδων ανθρώπων, γεμίζοντας την Κύπρο με προσφυγικούς καταυλισμούς, πόνο, θλίψη και θάνατο. 

Τόσα χρόνια μετά και το νησί μας παραμένει διχοτομημένο μετά τη βάρβαρη τούρκικη εισβολή στερώντας από όλους τους πρόσφυγες τις πατρογονικές τους εστίες.

Θύμα της προσφυγιάς και η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ Αμμοχώστου που άφησε πίσω της το Δημοτικό Στάδιο της πόλης, τον Γ.Σ.Ε. και το σωματείο μας. 

Η μόνη σίγουρη διαβεβαίωση που μπορούμε να δώσουμε στον κυπριακό λαό είναι πως όλο το οικοδόμημα που ονομάζεται ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, δε θα αφήσει την πόλη μας να ξεχαστεί και θα προσφέρει με κάθε τρόπο στο συνεχή αγώνα μέχρι και την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών μας.

Η Αμμόχωστος αποτελεί λόγο ύπαρξης και δραστηριοποίησης του σωματείου μας, αποτελεί πηγή δύναμη και έμπνευσης για αυτούς που έφυγαν, για αυτούς που είναι και για αυτούς που θα έρθουν να υπηρετήσουν τα ιδανικά του σωματείου μας.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ σημαίνει ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ σημαίνει αγώνας για δικαίωση!