Μετά τον ΠΑΜΠΗ και πριν τον ΚΙΝΓΚ... ο ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ! (Φώτος)

Η νίκη της Νέας Σαλαμίνας κόντρα στην Ομόνοια είναι αναμφίβολα το θέμα της ημέρας. Πάνε 22 χρόνια από την τελευταία φορά που το πέτυχε άλλωστε σε αγώνα πρωταθλήματος, από το 1996 όταν επικράτησε με 3-2 χάρις σε χατ τρικ του Πάμπη Ανδρέου.

Από τον Πάμπη μέχρι να φτάσουμε χθες στον Κίνγκσλεϊ, μεσολάβησε ακόμα ένας, ο Ανδρέας Κυπριανού!

Ανάμεσα σε αυτά τα 22 χρόνια που χρειάστηκε η Νέα Σαλαμίνα για να κερδίσει την Ομόνοια σε παιχνίδι πρωταθλήματος, μεσολάβησε μία νίκη η οποία ήταν για τον θεσμό του Κυπέλλου. Σεζόν 2007-08 και το Κύπελλο διεξάγεται με ομίλους. Στον Α’ όμιλο κληρώθηκαν Απόλλωνας, Ομόνοια, Νέα Σαλαμίνα και Εθνικός Άχνας.

Στο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες που διεξήχθη στο «Αμμόχωστος» στις 23 Ιανουαρίου 2008, ο Λιάσος Λουκά… άνοιξε το σκορ για την Νέα Σαλαμίνα, η Ομόνοια ισοφάρισε και στο 90’ ένας νεαρός ποδοσφαιριστής σκόραρε το νικητήριο γκολ. Το όνομά του, Ανδρέας Κυπριανού!

Ο 20χρονος (τότε) φορ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του και απέδειξε από νεαρή ηλικία την αίσθηση του γκολ που έχει. Και την οποία… κουβαλά μέχρι σήμερα, έχοντας σκοράρει αρκετά γκολ σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε (Νέα Σαλαμίνα, Ομόνοια Αραδίππου, Άρη, Αναγέννηση, ΕΝΠ). Σύντομα και στον Εθνικό Άχνας!