Φραγκέσκου στο ΚERKIDA:"Τεράστιο ευχαριστώ/ Είναι μια μάχη που μπορούμε να κερδίσουμε"

Ο Ανδρέας Φραγκέσκου διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά και εγκαταλείπει πρόωρα τα γήπεδα. Ο νεαρός άσος μίλησε στο kerkida.net για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, για την στάση που κράτησαν Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα και για την συμπαράσταση που δέχτηκε από όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Φραγκέσκου στην ιστοσελίδα μας… 

Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει… 

“Όπως έγινε γνωστό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στην καρδιά. Συγκεκριμένα διαγνώστικα με “Διατατική μυοκαρδιοπάθεια” και με απλά λόγια είναι μια πάθηση κατά την οποία η καρδιά σου λειτουργεί μειωμένα. Ο αδελφός μου διαγνώστηκε με το ίδιο πρόβλημα πριν τέσσερις μήνες.Τότε όλοι η οικογένεια μου προέβη σε προληπτικές εξετάσεις και τότε εντοπίστηκε και το δικό μου πρόβλημα. Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι ποδοσφαιριστές να προβαίνουν σε εξειδικευμένες εξετάσεις κάθε χρόνο. Καλό θα ήταν η συγκεκριμένη εξέταση καρδίας (ECHO) να παρέχεται είτε από την Ομοσπονδία, είτε από τις ομάδες. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική”.

Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα στάθηκαν στο πλευρό σου….

“Θέλω να ευχαριστήσω και την Ομόνοια και την Νέα Σαλαμίνα που είναι δίπλα μου σε αυτό που περνώ. Να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και από τις δύο ομάδες για τις ευχές τους. Μακάρι όλες οι ομάδες να ήταν το ίδιο υποστηρικτικές προς τους ποδοσφαιριστές τους όσο ήταν για μένα η Ομόνοια και η Νέα Σαλαμίνα”.

Και ο Σάββας Πουρσαϊτίδης και ο Κύπρος Χριστοφόρου σου αφιέρωσαν την προχθεσινή νίκη της Νέας Σαλαμίνας, απέναντι στον Ερμή. Πως ένιωσες; 

“Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο το τεχνικό επιτελείο της Νέας Σαλαμίνας για την στήριξη. Η νίκη που μου αφιέρωσαν σημαίνει πολλά για μένα και να ξέρουν ότι και εγώ θα είμαι δίπλα τους σε κάθε παιχνίδι που θα παίζουν”. 

ΠΑΣΠ, Γκολ στη Ζωή”, απλός κόσμος συμπαραστάτες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή … 

"Θέλω να ευχαριστήσω και τον ΠΑΣΠ και το “Γκολ στη Ζωή” που είναι δίπλα μου σε αυτή την δύσκολη στιγμή.  Επίσης θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω όλους τους γνωστούς και άγνωστους που μου ευχήθηκαν. Από παλιούς συμπαίκτες μέχρι ανθρώπους που δεν γνωρίζω και που απλά που μπήκαν στον κόπο να μου ευχηθούν περαστικά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω”.

Κλείνοντας… 

“Σίγουρα νιώθω λυπημένος που αναγκάζομαι είτε προσωρινά, είτε μόνιμα, να σταματήσω την μεγάλη μου αγάπη το ποδόσφαιρο. Με αυτό ασχολούμαι από τα έξι μου χρόνια, αλλά είμαι ευγνώμων που εντοπίσαμε νωρίς το πρόβλημα κι μπορώ να το αντιμετωπίσω. Να ευχηθώ και στον αδελφό μου περαστικά αλλά και στον Παναγιώτη Λοϊζίδη και σίγουρα αυτή είναι μια μάχη που μπορούμε να κερδίσουμε”.