Τα θετικά μιας ήττας…

Σίγουρα μια ήττα ειδικά σ’ ένα παιχνίδι που κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό από βαθμολογικής απόψεως (…στον τομέα προοπτικής)  επ’ ουδενί δεν  είναι εύπεπτη, ωστόσο, πολλές φορές, μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία ανασυγκρότησης ή και ακόμη ομαλή προσγείωση προς την πραγματικότητα για αποφυγή αποπροσανατολισμού από  υπέρμετρο ενθουσιασμό (σ.σ δικαιολογημένα δημιουργείται από το μετριοπαθή παρελθόν).

Τέτοιας μορφής ήττα μπορεί να χαρακτηριστεί και αυτή που δέχθηκε η Νέα Σαλαμίνα στο Βαρωσιώτικο ντέρμπι, αφού παρόλο που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάει στο +10 εντούτοις την δίδαξε πως οτιδήποτε έχει διάρκεια πρέπει κτίζεται σε στέρεες βάσεις .

Ακόμη και με το επιχείρημα πως η ομάδα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, σε ένα ακόμη –μεγάλο- παιχνίδι παρουσιάστηκε απόλυτα ανταγωνιστική δείχνοντας ότι την πραγματικά η ομάδα αλλάζει σε όλα τα επίπεδα και θέλει να σταθεροποιηθεί στην ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου αφήνοντας πίσω το χαλεπό παρελθόν. 

Ο λόγος της ήττας… 
Χωρίς να υπεισέλθουμε σε βαθιές αναλύσεις είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα αφού δεν είχε την φρεσκάδα των προηγούμενων αγωνιστικών.   Αρκετοί παίχτες κλειδιά ήταν σε κακή μέρα, ενώ τα άκρα που ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος την μέχρι τώρα επιτυχίας δεν δούλεψε σωστά για να υπάρξει ελκυστική εικόνα.   

Σίγουρα θα πει κανείς ότι από το να χάσεις καλύτερα να πάρει αν μη τι άλλο το βαθμό… 

Αυτό επιδίωξε να κάνει και στις 1-2 ευκαιρίες που δημιουργούσε να υπήρχε η δυνατότητα ακόμη και να κλέψει το τρίποντο. 

**Είναι μεγαλείο για μια ομάδα να αποδέχεται ότι ο αντίπαλος άξιζε την νίκη, όταν χάνεις το βαθμό στο 90’. 

Ευκαιρία ανασυγκρότησης και βελτίωσης… 
Πλέον μπαίνει το κεφάλαιο διαχείρισης της ήττας στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.  Εντός και εκτός αποδυτηρίων το κλίμα είναι κάτι περισσότερο από εξαιρετικό επομένως κανείς δε θέλει αυτό ν’ αλλάξει. 

Εξάλλου, όπως πολύ σωστά λένε στην ομάδα το σημαντικό είναι το κάθε παιχνίδι και το κάθε ένα έχει τη δική του σημασία. 

Τώρα με τη διακοπή αναμένεται να δοθεί η ευκαιρία για ανασυγκρότηση και βελτίωση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.