Η ΚΑΤΑΡΑ που καλείται να... σπάσει ο Πουρσαϊτίδης!

Δεν χωράει καμιά αμφιβολία πως το έργο που έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα ο Σάββας Πουρσαϊτίδης από το πόστο του προπονητή στην ομάδα της Νέας Σαλαμίνας είναι απόλυτα θετικό. Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας με Κυπριακό διαβατήριο προπονητής έχει δημιουργήσει μια οικογένεια εκεί στο Αμμόχωστος που εντός γηπέδου, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, μπορεί προσφέρει ελκυστικό ποδόσφαιρο αλλά και ανάλογα με την περίσταση να έχει την δυνατότητα να παρουσιαστεί εξαιρετικά συμπαγής στα μετόπισθεν.

Συνεχίζοντας, εκτός από το γεγονός πως οι “ερυθρόλευκοι” της Αμμοχώστου αυτή τη στιγμή φιγουράρουν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πηγαίνοντας ομολογούμενος κόντρα στα προγνωστικά, ο τεχνικός της Νέας Σαλαμίνας, μέχρι τώρα έχει καταφέρει να ξορκίσει ορισμένους... κακούς δαίμονες που τριγύριζαν εδώ και χρόνια πάνω από το στάδιο Αμμόχωστος. Συγκεκριμένα, η Νέα Σαλαμίνα με τον Πουρσαϊτίδη στο τιμόνι, πανηγύρισε νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μετά από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια ενώ παράλληλα, κατάφερε να επικρατήσει της Ομόνοιας επίσης για τον θεσμό του πρωταθλήματος μετά από 22 ολόκληρα χρόνια (2-3 μέσα στο Μακάριο στάδιο με τρία γκολ από τον Πάμπη Ανδρέου).  

Τώρα, με τον θεσμό του Κυπέλλου σε εξέλιξη και την ομάδα του να έχει να προσπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ Λάρνακας ούτως ώστε να κερδίσει ένα εισιτήριο για τους οκτώ της διοργάνωσης, ο νεαρός προπονητής καλείται να “σπάσει” άλλη μια κατάρα. Η κατάρα αυτή, αφορά το γεγονός πως οι “ερυθρόλευκοι” έχουν να πανηγυρίσουν πρόκριση σε επόμενη φάση του κυπέλλου κόντρα σε ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους σε πρωτάθλημα ή ακόμη και Κύπελλο από την σεζόν 2001-2002. Με τους αριθμούς να μην λένε ποτέ ψέματα, πρέπει να αναφερθεί πως η Νέα Σαλαμίνα τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια για τον θεσμό του κυπέλλου βρέθηκε αντιμέτωπη με ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα από τέσσερεις φορές, με ΑΕΚ και Ομόνοια από δύο φορές ενώ από μία φορά βρήκε στο δρόμο της τις ΑΕΛ και Ανόρθωση. Όλες στις πιο πάνω περιπτώσεις η προσφυγική ομάδα γνώρισε τον αποκλεισμό από την συνέχεια του κυπέλου.

Όπως προαναφέρθηκε για να δει κανείς πότε η Νέα Σαλαμίνα απέκλεισε ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους από το Κύπελλο πρέπει να πάει σχεδόν δύο ολόκληρες δεκαετίες πίσω και συγκεκριμένα στην σεζόν 2001-2002. Εκείνη την χρονιά, οι “ερυθρόλευκοι” αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας(εντέλει κέρδισαν την άνοδο τους τερματίζοντας πρώτοι) και τέθηκαν αντιμέτωποι με το ΑΠΟΕΛ για την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα της Αμμοχώστου αν και φιλοξενούμενη κατάφερε να πάρει το σπουδαίο διπλό και την πρόκριση με σκορ 0-1. Η πρόκριση αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως εκείνη την χρονιά το ΑΠΟΕΛ τερμάτισε πρώτο πανηγυρίζοντας έτσι το πρωτάθλημα.