ΠΕΝΤΕ αποχωρήσεις και… ΔΥΟ ερωτηματικά

Σε σχέση με τα αρχικά δεδομένα, στις πέντε σίγουρες αποχωρήσεις έφτασε ο μέχρι στιγμής απολογισμός της Νέας Σαλαμίνας σε ό,τι αφορά τα δεδομένα του ρόστερ και δη του προγραμματισμού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ενώ ενδέχεται να προκύψουν ακόμη δύο εάν ο Ιβάν Φουστάρ βρει καλύτερο συμβόλαιο από ομάδα του εξωτερικού και ο Κύπρος Χριστοφόρου δεν αποκτηθεί από το ΑΠΟΕΛ. 

Άρα σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση του www.kerkida.net δεν συνεχίζουν οι Άγους και Τζαΐλσον λόγω υψηλών συμβολαίων σε σχέση με την προσφορά τους, ο Σικόρσκι που δεν έπεισε και οι Τιάγκο-Βεσελόφσκι που αποχωρούν λόγω μη συμφωνίας για ανανέωση. 

Πάμε να δούμε μία-μία τις περιπτώσεις... 

ΑΓΟΥΣ:  Ήλθε στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο κυρίως για να δώσει λύσεις στην άμυνα επειδή ο Γκολομπάρτ νωρίς-νωρίς συμπλήρωσε μεγάλο αριθμό κίτρινων καρτών. Πήρε μερικές ευκαιρίες (7 συμμετοχές) ωστόσο το τεχνικό επιτελείο με βάση το συμβόλαιό του θεωρεί ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις για αντικατάσταση του το επικείμενο καλοκαίρι. 

ΤΖΑΙΛΣΟΝ: Ήρθε ως ευκαιρία από την Ομόνοια την εμβόλιμη μεταγραφή περίοδο ώστε να δώσει βοήθειες στο δεξί άκρο της άμυνας μετά τον τραυματισμό του Κωνσταντίνου Μιντίκκη. Η συμφωνία ήταν μέχρι το τέλος της σεζόν ώστε να του δοθεί η δυνατότητα το καλοκαίρι να βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη. Μόνο αν δεν βρει κάτι και αποδεχθεί την πρόταση που θα του γίνει θα παραμείνει. Επομένως, για την ώρα θεωρείται ''φευγάτος''.

ΣΙΚΟΡΣΚΙ:  Λόγω της εξαιρετικής σεζόν των Ελουντού, Τιάγκο, και Κινγκ έχασε τη θέση του βασικού στην ομάδα. Έτσι περιορίστηκε σε συμμετοχές μόνο ως αλλαγή και σε κάποιες ευκαιρίες στο θεσμό του κυπέλλου. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης τον έθεσε εκτός πλάνων ώστε να ανοίξει θέση για μια καλύτερη λύση. 

ΤΙΑΓΚΟ: Παρόλο που έγινε υπέρβαση για παραμονή του και όλα έδειχναν ότι θα παραμείνει (σ.σ είπε το ναι αλλά ζήτησε χρόνο μέχρι να υπογράψει), ήρθε πρόταση από την Ομόνοια. Έτσι παρόλο που η τεχνική ηγεσία τον ήθελε στο ρόστερ τελικά αποχωρεί.  Όπως ξεκαθαρίστηκε θα δαπανηθεί ένα σεβαστό ποσό για τα δεδομένα του σωματείου για επάξια ή ακόμη και καλύτερη αντικατάστασή του. 

ΒΕΣΕΛΟΦΣΚΙ: Έγινε υπέρβαση για παραμονή του αφού του κατατέθηκε ένα υψηλό συμβόλαιο για τα δεδομένα της ομάδας. Ήταν ανένδοτος και ως εκ τούτου αποχωρεί.  Είναι βέβαιο ότι στη θέση ΝΟ1 η ομάδα θα προχωρήσει σε δύο κινήσεις.  Υπάρχει αισιοδοξία πάντως ότι το κενό του θα καλυφθεί επάξια έχοντας όλο το καλοκαίρι μπροστά για ανεύρεση ικανών κήπερ. 

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: ''Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός τυφλά να χει ο πεθερός''. Εκτός συγκλονιστικού  απροόπτου ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει στην ομάδα αφού και ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θέλει να παραμείνει. Οποιαδήποτε διαφορά με το ΑΠΟΕΛ εύκολα ή δύσκολα θα γεφυρωθεί. 

ΦΟΥΣΤΑΡ:  Ήρθε την τελευταία στιγμή των μεταγραφών έχοντας μείνει ελεύθερος (σ.σ με υψηλό συμβόλαιο) από ομάδα του Κατάρ. Όπως ξεκαθάρισε θα προσπαθήσει να βρει ανάλογο συμβόλαιο ειδάλλως πρωταρχικός του στόχος είναι η Νέα Σαλαμίνα αφού είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα θα παραμείνει ωστόσο η περίπτωσή του θα πάρει αναμονή μέχρι και την έναρξη προετοιμασίας. Σε αντίθετη περίπτωση θα αντικατασταθεί. 

**Οι Κορέιρα, Σιαθάς και Κωστή ΔΕΝ θα αποχωρήσουν εκτός εάν η πρόταση που δεχθεί η ομάδα είναι ανάλογη του ποσού που τους έχει κοστολογήσει.