Έτσι ΕΓΙΝΕ με Μιντίκκη/ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ρεπορτάζ

Πίσω από κάθε απόφαση ή εξέλιξη κρύβεται πάντα ένα σκεπτικό και αν αποδειχθεί λανθασμένο ή μη θα κριθεί στην πορεία...  Επομένως σε αυτό βασίστηκε η Νέα Σαλαμίνα και δεν αποτελεί τόσο μεγάλη έκπληξη η περίπτωση αποχώρησης του Κωνσταντίνου Μιντίκκη. 

Ο 29χρονος φουλ μπακ αποχωρώντας από τους ερυθρόλευκους αφήνει σίγουρα μεγάλη προσφορά και σε αμφότερες πλευρές η απόφαση δεν ήταν και τόσο εύκολη. 

Το www.kerkida.net έψαξε το ρεπορτάζ και σας μεταφέρει πως προέκυψε το διαζύγιο… 

Ένας τραυματισμός στα αρχικά στάδια της περυσινής σεζόν έφερε στο προσκήνιο τον Παύλου να παίρνει την ευκαιρία και με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις να παίρνει τη θέση στο δεξί άκρο. Την ίδια στιγμή, υπήρχε η πάντα υπολογίσιμη λύση του νεαρού Σεργίου που με την σειρά του μπορούσε να δώσει βοήθειες.  

Ο σοβαρός τραυματισμός του Παύλου (έχασε το υπόλοιπο της σεζόν λόγω χιαστών) έφερε ξανά στο προσκήνιο τον Μιντίκκη ωστόσο οι συχνοί του τραυματισμοί ανάγκασαν την τεχνική ηγεσία να ψάξει ακόμη μια ποιοτική προσθήκη την εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο αποκτώντας τον Τζαΐλσον. Έτσι οι ανάγκες της θέσης καλύφθηκαν με απόλυτη επιτυχία…

Αυτό γεγονός όμως αύξησε τις επιλογές στη θέση του δεξιού φουλ μπακ στις τέσσερις πράγμα που ήταν ανέφικτο όταν όλοι είναι υγιείς να συνυπάρξουν έχοντας ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής. 

Με τη νέα λοιπόν σεζόν να ξεπροβάλει και όλους ετοιμοπόλεμους, ουδείς δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη θέση του -βασικού-. Με τις επιλογές και τον ανταγωνισμό να είναι μεγάλος ήταν δίκοπο μαχαίρι για το κοινό καλό η κάθε πλευρά να πάρει τις δικές της αποφάσεις. 

Έχοντας τη σύμφωνο γνώμη του προπονητή και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να ψάχνει μια καλύτερη τύχη σε άλλη ομάδα, δημιουργήθηκαν τα δεδομένα που έχουμε σήμερα με τον εκ των αρχηγών μετά από δύο χρόνια επιτυχούς (σ.σ μετά την επιστροφή του από την ΑΕΚ) παρουσίας ν’ αποχωρεί… 

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ

-Ελαφρύνοντας αισθητά το μπάτζετ θα υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί υψηλότερο ποσό σε κάποια άλλη θέση που ίσως κρίνεται πιο αναγκαία. 

-Έπαιξε ρόλο η απόφαση-άποψη του Σάββα Πουρσαϊτίδη. Αν έλεγε όχι τα δεδομένα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. 

-Με την μείωση των επιλογών θα αυξηθούν οι πιθανότητες να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι Παύλου και Σεργίου (σ.σ έδειξαν ότι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της θέσης).

-Θα παραμείνει ένα ανοικτό παράθυρο ακόμη μιας προσθήκης αν και εφόσον παρατηρηθεί αδυναμία κατά τη διάρκεια του βασικού μονταρίσματος.

-Η περίπτωση παραμονής του Τζαΐλσον Αραούχο δεν έχει κλείσει οριστικά αφού ο βραζιλιάνος ακόμη δεν έχει βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη.  

# Με τα υπάρχοντα δεδομένα στο ρόστερ υπάρχουν οι Παύλου, Σεργίου ενώ κατά συνθήκη μπορεί να δώσει λύσεις και ο Χριστοφόρου (σ.σ όταν ανακοινωθεί η παραμονή).