"Ακόμα ένα πρωινό ξημερώνει με τις ενοχλητικές σειρήνες..."

Ανακοίνωση από την διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας για την επέτειο του πραξικοπήματος...

"Ακόμα ένα πρωινό της 15ης Ιουλίου ξημερώνει με τις ενοχλητικές σειρήνες να μας θυμίζουν πως προδότες προσπάθησαν να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία με φασιστικό τρόπο.

Η εσχάτη προδοσία σκοπό είχε τη βίαιη και παράνομη απομάκρυνση του εκλελεγμένου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας δίνοντας παράλληλα αφορμή στο βάρβαρο τούρκικο στρατό, που καιροφυλακτούσε για χρόνια, να εισβάλει 5 μέρες αργότερα και να στείλει στην προσφυγιά πέραν των 200 χιλιάδων ανθρώπων.

15 Ιουλίου 1974 συντελέστηκε η πρώτη πράξη του δράματος καθώς η φασιστική Χούντα, η ΕΟΚΑ Β’ και ο ξένος δάχτυλος έσπειρε διχόνοια και πόνο σε όλο το νησί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου καταδικάζει με βδελυγμία το προδοτικό πραξικόπημα και θα θυμίζει φορτικά τους ενόχους που άνοιξαν τις πόρτες της πόλης μας και των άλλων κατεχόμενων εδαφών μας στον τούρκικο στρατό μέσω του σχεδίου «Αττίλας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και οι φίλοι του σωματείου μας παραμένουν προσηλωμένοι και στηρίζουν το στόχο για διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος και φροντίζουν μέσω των δραστηριοτήτων του σωματείου μας να συντηρείται κλίμα ενότητας μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.

Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου δίνει υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να είναι ένας προοδευτικός φορέας και φάρος ειρήνης και επανένωσης της Κύπρου.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου – Αγώνας για δικαίωση!".