Η Ομόνοια δεν μπόρεσε να αποκλείσει την Μπρόντμπι και έτσι ο προορισμός των ομίλων για ακόμα ένα καλοκαίρι παραμένει στόχος και δεν μετατρέπεται σε πραγματικότητα.
Το θέμα είναι ότι με κακές πορείες όπως την φετινή όπου οι "πράσινοι" πανηγύρισαν μόνο δυο προκρίσεις, δεν αυξάνεται ο συντελεστής στην βαθμολογία της UEFA. Αντίθετα από του χρόνου θα προκύψει και μικρή υποχώρηση αφού οι 2.1250 βαθμοί του 2010/11 θα αντικατασταθούν από τους 1.4750 φετινούς.
Έτσι η Ομόνοια παραμένει στάσιμη και τα επόμενα χρόνια θα βρίσκει και πάλι δυνατούς αντιπάλους στα playoffs ειδικά, των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων (η ίδια θα είναι στους αδύνατους). Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό κάνει ακόμα δυσκολότερη την προσπάθεια για είσοδο σε ομίλους.
Οι "πράσινοι" πάντως του χρόνου θα έχουν μαζί τους για τελευταία φορά την καλή συγκομιδή του 2011/12 (3.3250) και θα κληθούν να το εκμεταλλευτούν με μια καλή πορεία που θα αντικαταστήσει αυτούς τους βαθμούς όταν θα αφαιρεθούν από το 2017/18.