Ακόμα και στην τιμητική του ο Νούνο Ασίς έβαλε άθελα του πίεση στον Σίλβα Κλέιτον.
Με την εμφάνισή του και τις κάθετες μεταβιβάσεις του ο Πορτογάλος ανάγκασε τους φίλους της Ομόνοιας να σηκωθούν αρκετές φορές από την καρέκλα τους για να τον αποθεώσουν και παράλληλα έβαλε πρόσθετη πίεση στον Βραζιλιάνο που ουσιαστικά ήρθε για αντικαταστάτης του.
Ο Σίλβα Κλέιτον είδε τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του κατά πολύ μεγαλύτερού του Νούνο Ασίς και πλέον θα πρέπει ν’ αποδείξει πως μπορεί να κρατήσει επάξια τον ρόλο του «μπαλαντέρ» έναν ρόλο που του ανέθεσε ο Νίκος Νταμπίζας περιμένοντας ότι ο Βραζιλιάνος μπορεί να ηγηθεί της νέας ομάδας που θέλει να κτίσει τόσο αυτός όσο και οι διοικούντες των πράσινων.
Όπως όμως είπε και ο Πρόεδρος Αντώνης Τζιωνής χθες: “δυστυχώς είναι δύσκολο να αποχαιρετήσεις έναν τόσο αξιόλογο και ταλαντούχο ποδοσφαιριστή” πόσο μάλλον να τον αντικαταστήσεις επάξια (προσθέτουμε εμείς)!