Πορεία διαβάθμισης εκτός έδρας…

Δίχως υπερβολή η πορεία της Ομόνοιας είναι τέτοια που μοιάζει σαν ένα παλμογράφημα. Έχοντας ασυνήθιστα μεγάλες μεταπτώσεις δημιουργούνται εύκολα ποικίλα στατιστικά και αναλύσεις για εύρεση των αιτιών της έλλειψης σταθερότητας.

Μέσα σε όλα, μια πιθανή και λογική αιτία είναι άσχημες έως κάκιστες επιδόσεις της εκτός έδρας. Τόσο σε επίπεδο νικών, όσο και γκολ είναι λες και διανύει ανάλογο δρόμο με ομάδες που μάχονται ν’ αποφύγουν τις περιπέτειες.  

-Οι «πράσινοι» δέχθηκαν 33 αγωνιστικές 48 γκολ. Τόσα δηλαδή, όσα έχει και η Δόξα που μάχεται για αποφυγή της διαβάθμισης.

Μετά την ήττα από την Ανόρθωση αισίως κατέγραψε αγωνιζόμενη μακριά από το ΓΣΠ περισσότερες αποτυχίες από ότι επιτυχίες, ενώ συνάμα, δέχθηκε περισσότερα γκολ απ΄όσα έβαλε.  Χαρακτηριστικά, σε 16 αναμετρήσεις έχει μόλις να επιδείξει 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες (26 γκολ υπέρ κα 27 κατά).