Σημαντική από κάθε άποψη κρίνεται η νίκη της Ομόνοιας στο “Αμμόχωστος” επί της Νέας Σαλαμίνας.
Οι πράσινοι κατάφεραν μετά την νίκη επί της ΑΕΛ να φύγουν από μια δύσκολη έδρα αλώβητοι και να πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με την Ανόρθωση.
Γρήγορη απάντηση και τρομερός κάπτεν
Η Ομόνοια κατάφερε να πάρει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη και μάλιστα με ανατροπή. Κλειδί για το τελικό 3-1 ήταν φυσικά η γρήγορη απάντηση στο τέρμα των ερυθρολεύκων με τον σούπερ Μαργκάσα.
Ο κάπτεν των πρασίνων έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στη σεζόν. Ήταν πραγματικά παντού “καταπίνοντας” αμέτρητα χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ήταν μόνο το γκολ της ισοφάρισης αλλά η πάσα από την οποία ο Ματ κέρδισε το πέναλτι και η ασίστ για το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα, του Λόπες.
Πρώτο... ΡΑΦΑ και ξέσπασμα ΜΑΤ
Ο Ράφα έψαχνε εδώ και καιρό το πρώτο του γκολ κάτι που πέτυχε στη Λάρνακα και θα του δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στα επόμενα παιχνίδια. Βεβαίως είχαμε και την επιστροφή του Ντάρμπισαϊαρ στο σκοράρισμα. Ο Άγγλος είδε την μπάλα να καταλήγει από το σημείο του πέναλτι στα δίκτυα και ξέσπασε με τον πανηγυρισμό του. Κάτι που δείχνει πόσο πολύ είχε ανάγκη το 5ο του γκολ για φέτος.
Ο Μαντούρο...
Με όλα αυτά λοιπόν υπόψη, η νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας είναι γεμάτη από θετικά. Ο τραυματισμός του Μαντούρο αποτελεί το μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης για τους πράσινους ωστόσο κρίνουμε ότι ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει τις επιλογές για τον αντικαταστάτη του Ολλανδού χαφ.