Η πεντάδα… πίσω

Τα πολλά λάθη στην άμυνα είναι ο κύριος αρνητικός παράγοντας της μέχρι στιγμής πορείας της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα.

Ενόψει του αγώνα με το ΑΠΟΕΛ και γενικότερα της συνέχειας του πρωταθλήματος είναι απαραίτητο να υπάρξει βελτίωση στο συγκεκριμένο κομμάτι. Στο αιώνιο ντέρμπι είναι πολύ σημαντικό οι ποδοσφαιριστές που θα επιλεχθούν να καλύψουν τα στόπερ και τα άκρα της άμυνας να παραμείνουν συγκεντρωμένοι σε ολόκληρο το 90λεπτο προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρά λάθη. Άλλωστε είναι γνωστό ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια, μια απροσεξία, μια λάθος αντίδραση ή και απομάκρυνση μπορεί να στοιχίσει.

Όσον αφορά τον άσσο

Ο Πάμπος καλείται να επιλέξει τον άνθρωπο που θα καθίσει κάτι από τα γκολπόστ. Με τον Κωνσταντίνο Παναγή να είναι μέχρι στιγμής αμφίβολος, ο κόουτς έχει να επιλέξει ανάμεσα στον Φελτχούιζεν και τον νεαρό Χριστοδούλου. Αν τελικά ο διεθνής με την Εθνική Αντρών δεν προλάβει τότε ο Φελτχούιζεν ίσως έχει το προβάδισμα λόγω των ειδικών περιστάσεων ενός αγώνα όπως αυτός της Παρασκευής. Από την άλλη δεν αποκλείεται να… ρίξει κατευθείαν στα βαθιά τον Χριστοδούλου ο οποίος περιμένει το ντεμπούτο του φέτος. 

Η τετράδα…

Ο Φαμπρίτσιο είναι εκτός λόγω καρτών. Αυτό είναι ένα δεδομένο. Από εκεί και πέρα οι επιλογές όσον αφορά τα στόπερ είναι οι Κατελάρης, Γουίλιαμ και Εκίθα. Ο Φάνος μαζί με τον Γουίλιαμ είναι ίσως τα φαβορί για να πάρουν φανέλα βασικού με δεδομένο ότι ο Βάσκος ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο διάστημα με τραυματισμό και δεν έχει ακόμα αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι. Στα άκρα θεωρούμε ότι ο Τζαϊλσον έχει το προβάδισμα για την θέση του δεξί μπακ. Αριστερά ο Πάμπος καλείται να επιλέξει ανάμεσα στον Καντέ και τον Μαργκάσα. Ο αρχηγός της Ομόνοιας έχει αγωνιστεί (και) στην συγκεκριμένη θέση παρόλα αυτά υπάρχει πιθανότητα να κινείται στον άξονα προκειμένου να δώσει βοήθειες στους άλλους μέσους και να περιορίσει τους κινήσεις των αντιπάλων. Βέβαια είδαμε τον Ρενάτο να παίζει και σαν εξτρέμ. Έχοντας υπόψη αυτά, ίσως ο Καντέ καλεστεί να είναι αυτός που θα ελέγχει το αριστερό άκρο της άμυνας…