«Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να γίνει υπερδύναμη»

Την εκτίμηση πως επήλθε βελτίωση σε ορισμένα κεφάλαια στο τμήμα πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Καλμαζίδης, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου. Ο Ελλαδίτης τεχνικός ανέλυσε τις σκέψεις του για τη σεζόν που έχει ολοκληρωθεί, αλλά και για την επόμενη μέρα της ομάδας.

«Σε γενικές γραμμές πιστεύω ήταν μια θετική χρονιά. Θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα στο πρωτάθλημα, καθώς δεν καταφέραμε να το κατακτήσουμε, όμως πάντα στον αθλητισμό υπάρχουν εξηγήσεις και κάποιες συγκυρίες που δεν είναι πάντα με το μέρος σου. Κάναμε αρκετές αλλαγές, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι και θεωρώ πως είμαστε σε θετική κατεύθυνση. Υπήρξαν περίοδοι που ήμασταν και λίγο άτυχοι, με κάποιους τραυματισμούς σε κρίσιμα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα αυτός του Αχιλλέα Πετρακίδη στο τελευταίο στάδιο του πρωταθλήματος, κάτι που πιστεύω ότι μας στοίχισε» ήταν το αρχικό σχόλιο του Γιάννη Καλμαζίδη.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Καλμαζίδης αναφέρθηκε σε δυσκολίες που υπήρξαν: «Ένα πράγμα που μας δυσκόλεψε, ήταν το γεγονός πως είχα συνηθίσει στην Ελλάδα να δουλεύω με παίκτες επαγγελματίες, που η μοναδική τους δουλειά ήταν η πετόσφαιρα. Κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει εδώ, καθώς αρκετοί πετοσφαιριστές μας είχαν και τις δουλειές, τους εκτός του αθλήματος και τους βγάζω το καπέλο γι΄ αυτό. Κατά τα άλλα όμως είμαι ευχαριστημένος με τους παίκτες μου και θεωρώ πως είναι σε ένα καλό επίπεδο».

Στο κομμάτι της λειτουργίας της ομάδας, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή, ανέφερε ο Ελλαδίτης προπονητής: «Παίζει σημαντικό ρόλο η εσωτερική λειτουργία της ομάδας και αυτό είναι κάτι που θέλαμε από την αρχή να βελτιώσουμε και θεωρώ ότι το κάναμε. Νομίζω πως έγιναν θετικά βήματα σε αρκετούς τομείς. Επίσης σημαντικό βήμα ήταν και η προσθήκη κάποιων παικτών νεαρής ηλικίας, που έχουν το ταλέντο και τις δυνατότητες, τα επόμενα χρόνια να οδηγήσουν την ομάδα σε επιτυχίες».

Για την επόμενη μέρα της ομάδας, ο Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε: «Η ομάδα έχει μεγάλη δυναμική και αυτό το καταλαβαίνεις όταν βλέπεις τον κόσμο που έχει από πίσω. Αυτό είναι πάντα η κινητήρια δύναμη και κρίνει κατά πόσο μια ομάδα είναι μεγάλη και η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι. Θεωρώ πως η ομάδα έχει τα φόντα να γίνει υπερδύναμη στον χώρο της πετόσφαιρας στην Κύπρο».