Ο ΧΑΛΚΙΑΣ στο kerkida για τον ΟΛΙΒΑ! (Δηλώσεις)

Επίσημα από χθες ο Χουάν Κάρλος Ολίβα είναι ο νέος προπονητής της Ομόνοιας.

Ο Ισπανός κόουτς είχε ένα σύντομο πέρασμα από τον Άρη πριν από 11 χρόνια. Ανέλαβε την ομάδα της Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2007 και λίγους μήνες αργότερα αποδεσμεύτηκε-αρχές Σεπτεμβρίου.

Αποχώρησε μετά το 0-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (2007-08) με τον Πανιώνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», λίγες μέρες πριν το ματς με τη Σαραγόσα για το Κύπελλο UEFA.

Η ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net, επικοινώνησε με τον Κώστα Χαλκιά, προκειμένου να μας σκιαγραφήσει το προφίλ του Ολίβα. Ο Ελλαδίτης κίπερ συνεργάστηκε με τον 53χρονο τεχνικό στον Άρη.

«Η δική μου εντύπωση είναι πολύ καλή για τον Χουάν Κάρλος Ολίβα, αλλά δεν μπορώ να επεκταθώ. Δεν μπορώ να κρίνω έναν προπονητή από ένα παιχνίδι. Πριν από το ματς με τον Πανιώνιο δεν υπήρχε οτιδήποτε.Τουλάχιστον σαν άνθρωπος έδειχνε να είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Είχαμε άψογη συνεργασία στους τρεις μήνες που συνεργαστήκαμε.

Ήταν ξαφνικό το… διαζύγιο, κατόπιν απόφαση της διοίκησης. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Τα πήγαμε πολύ καλά στην προετοιμασία, δώσαμε φιλικά με ισχυρές ομάδες στη Γαλλία με θετικά αποτελέσματα. Ξεκινήσαμε με όνειρα και φιλοδοξίες τη σεζόν. Εκείνη την περίοδο κάναμε καλή πορεία στην Ευρώπη και η ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Οι καιροί αλλάζουν, πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε. Σαν Ισπανός, είχε φυσιολογικά ισπανική φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα.Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία στην Ομόνοια».

Ο Κώστας Χαλκιάς είναι στα 44 του χρόνια, αλλά παραμένει στις επάλξεις! «Θέλω να παίξω ακόμη ένα χρόνο. Αισθάνομαι πολύ καλά. Τη σεζόν που πέρασε ήμουν στην Παναχαϊκή, θα δούμε για τη νέα χρονιά. Είναι μπερδεμένη η κατάσταση στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι της Παναχαϊκής δεν γνωρίζουν αν θα συμμετέχουν στη Σούπερ Λιγκ ή στη Φούτμπολ Λιγκ την ερχόμενη περίοδο». 

Είχες ποτέ πρόταση από κυπριακή ομάδα; «Ναι, στο παρελθόν υπήρχε κάτι αλλά για διάφορους λόγους δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Επιτρέψετε μου να μην αναφέρω την ομάδα».