ΟΛΙΒΑ: "Ο στόχος και το κίνητρο για μένα είναι το πρωτάθλημα" (βίντεο/φώτος)

Η Ομόνοια παρουσίασε το μεσημέρι τον Χουάν Κάρλος Ολίβα σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο συνεδριακό του ΓΣΠ. Το www.kerkida.net ήταν εκεί...

Αρχικά μίλησε ο Τ.Δ, Ανχελ Γκόμες...

"Η πιο σημαντική απόφαση ήταν η επιλογή του προπονητή. Για να υλοποιήσουμε το πλάνο που υπάρχει σε αυτό τον σύλλογο που είναι ο μεγαλύτερος στην Κύπρο, ήταν σημαντικό να επιλέξουμε τον σωστό προπονητή. Είμαι βέβαιος πως ο κ. Ολίβα είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι ένας προπονητής για μεγάλες ομάδες και είναι ένας χαρακτήρας με βαθμολογία 10 στα 10. Είναι επαγγελματίας. Τον καλωσορίζω στην ομάδα και του εύχομαι τα καλύτερα. Ειμαι σίγουρος πως αν δουλέψει σκληρά θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε".

Ο  Χουάν Κάρλος Ολίβα ανέφερε...

"Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομάδας και τον Άνχελ για την ευκαιρία. Ήταν ποδοσφαιριστής μου πριν από 20 χρόνια. Πάντα ήταν ενθουσιώδης, μου άρεσε το πρότζεκτ που μου παρουσίασε. Είχα προτάσεις και στην Ισπανία όμως επέλεξα την Ομόνοια και λόγω του Άνχελ. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να προσπαθήσω να μεγαλώσω την ιδέα της Ομόνοιας και να την κρατήσω ψηλά. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος και το πως θα κερδίσουμε. Ξέρω ότι ο κόσμος της Ομόνοιας θα ενθουσιαστεί με τις νέες μεταγραφές. Είμαι ένας άνθρωπος πολύ προσιτός και μπορεί όποιος θέλει να ρωτήσει οτιδήποτε"

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι ήταν αυτό που τον κέρδισε για να έρθει στην Ομόνοια: "Για να πραγματοποιήσω το πλάνο που μου παρουσίασε ο Άνχελ. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος"

Για τους νέους παίκτες και πόσο πιστεύει ότι θα βοηθήσουν: "Έρχονται από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα (2η κατ. Ισπανίας) και από την πρώτη μέρα πρέπει να νιώθουν ότι πρέπει να δώσουν τα πάντα. Είναι ψηλές οι απαιτήσεις"

Για το ότι η Ομόνοια βρίσκεται σε παρακμή και ο πως ο κόσμος είναι απογοητευμένος και βάζει πίεση: "Η πίεση πάντα υπάρχει, αλλά το πρωτάθλημα δεν κερδίζεται τον Σεπτέμβριο αλλά τον Μάιο. Το πρώτο είναι να πάρεις το μάξιμουμ των παικτών για να μπορείς να πανηγυρίσεις τον Μάιο. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να έχουμε αυτό τον ενθουσιασμό που είχαν παλιά οι Ομονοιάτες. Αλλά επιμένω πως όλα θα κριθούν στο τέλος του πρωταθλήματος"

Για το ποιό είναι το πλάνο του και τι θέλει να πετύχει: "Ο στόχος και το κίνητρο για μένα είναι το πρωτάθλημα. Είμαστε η Ομόνοια. Ξέρουμε που ήρθαμε, ξέρουμε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση. Θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τον στόχο μας".

Αν τον προβληματίζει ότι η ομάδα χτίζεται από την αρχή: "Όχι δεν είναι πρόβλημα, είναι πρόκληση. Είδα αρκετά παιχνίδια και ήταν καθαρό ότι έπρεπε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Όπως βλέπετε κάποιοι παίκτες είναι σε ηλικία για να προσφέρουν τώρα και κάποιοι είναι πιο νεαροί, για την επόμενη γενιά"

Αν αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις: "Μέχρι τις 30 του Αυγούστου γίνονται μεταγραφές και μπορεί να γίνει μεταγραφή ή αποχώρηση οποιαδήποτε στιγμή. Είμαστε ακόμα στον Ιούνιο και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τους καλύτερους".