ΘΥΡΑ 9 για κάρτα οπαδού/ "Πρέπει να διαβαστεί..."

Ανακοίνωση εξέδωσε η Θύρα 9 μέσω της οποίας αναλύει τη θέση της για το λόγο που τάσσεται κατά της κάρτας οπαδού.

"Αδέλφια της ΘΥΡΑ 9, περήφανε Πράσινε Λαέ,

Όπως υποσχεθήκαμε μετά την παρέμβαση μας στα εκδοτήρια της Κάρτας Οπαδού επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να αναλύσουμε την θέση μας. Η σημερινή μεγάλη ανακοίνωση χωρίζεται σε 3 μέρη. Καλούμε τον κόσμο μας, όσους διαφωνούν μαζί μας, ακόμα και φίλαθλους και οπαδούς άλλων ομάδων να μπουν στον κόπο και να την διαβάσουν. Ξέρουμε ότι είναι μεγάλη, πρέπει όμως να διαβαστεί. Καλούμε επίσης τον κόσμο μας να την κοινοποιήσει αφού έχουμε προσέξει ότι διάφορες ιστοσελίδες εσκεμμένα δεν βάζουν τις ανακοινώσεις μας.

Τα 3 μέρη της ανακοίνωσης είναι:
1) Η αλλοίωση του χαρακτήρα του Α.Σ.Ο.Λ που φάνηκε μέσω της Κάρτας Οπαδού.
2) Απόσπασμα από ανακοίνωση μας του 2014 που εξηγεί γιατί η κάρτα δεν έχει να κάνει με την βία αλλά με τα συμφέροντα κάποιων. 
3) Οι τρόποι αντίδρασης του Λαού ενάντια στο παράλογο μέτρο.

1. ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Αυτό το μέρος έχει να κάνει και με την φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση μας. Μόλις ένα χρόνο πριν κοινοποιούσαμε ανακοίνωση της επίσημης ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην οποία τασσόταν ενάντια στην ταυτοποίηση, μάλιστα επιλέξαμε στην κοινοποίηση μας να γράψουμε ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 θέλοντας να δείξουμε ότι ακριβώς τα ιδανικά του 1948 οδηγούσαν την ομάδα μας να ταχθεί ενάντια στον Τρομονόμο.

Σήμερα ένα χρόνο μετά, χωρίς απόφαση Συνεύλευσης, χωρίς καν απόφαση του Δ.Σ του Α.Σ.Ο.Λ βλέπουμε ανακοινώση από την Ομονοια Λτδ στην οποία λέει ότι θα εναρμονιστούν με το μέτρο της Κάρτας Οπαδού.

Αυτή η ανακοίνωση της Ομονοιας Λτδ έρχεται να επιβεβαιώσει την αλλοίωση του χαρακτήρα της ομάδας μας, όχι μόνο λόγω της αλλαγής στάσης όσον αφορά την Κάρτα Οπαδού, αλλά και λόγω του ότι μια τέτοια σημαντική απόφαση λαμβάνεται από την Λτδ.

Από που ως που μια απόφαση που δεν αφορά μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα λαμβάνεται από την Λτδ;;; Αφού δήθεν είναι διαχείριση και όχι ιδιοκτησία, δεν έπρεπε η εταιρεία να ακολουθεί τις αποφάσεις του Σωματείου και όχι το αντίθετο;;; Μια εταιρεία που κανένας δεν ξέρει το Συμβούλιο της, αποφασίζει και μιλά εξ ονόματος της Ομόνοιας, ενώ το Σωματείο είναι ανύπαρκτο. Έχει αλλοιωθεί ή όχι τελικά ο χαρακτήρας του Α.Σ.Ο.Λ;;;

Δεν περιμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματα μας, τις απαντήσεις τις δώσαμε εμείς πριν πολύ καιρό απλά νομίζαμε ότι για τα μάτια του κόσμου κάποιοι θα κρατούσαν τα προσχήματα. Τα πράγματα είναι απλά και τα είχαμε γράψει από πριν. Η μορφή της εταιρείας και ολόκληρη η συμφωνία μετατρέπουν το Σωματείο κομπάρσο μιας εταιρείας κάποιου ξένου. Αυτός ο ξένος σε καμιά περίπτωση δεν είναι διαχειρηστής αλλά ξεκάθαρα ιδιοκτήτης και ως ιδιοκτήτης συμπεριφέρεται και καλά να τους κάνει αφού του έδωσαν το δικαίωμα κάποιοι για να καλύψουν τα εγκλήματα τους.

Είδαμε και κείμενο από ένα από τους εκπροσώπους του κύριου Παπασταύρου το οποίο καλούσε τον κόσμο να μην βγάλει κάρτα οπαδού. Δεν πρόλαβε να βγάλει το κείμενο και η Λτδ με ανακοίνωση δήλωσε ότι ζήτησε να εκδίδει κάρτες οπαδού στα γραφεία της. Τώρα που πούλησαν την ΟΜΟΝΟΙΑ θυμήθηκαν και τις ιδεολογικές τοποθετήσεις. Εμείς τους λέμε να πιάσουν το «θείο» από την Αμερική να του εξηγήσουν για την Κάρτα Οπαδού. Δεν θα ακούσει όμως και το ήξεραν όταν του την πουλούσαν ότι δεν ακούσει, αφού έδω ήρθε να κάνει μπίζινες και όχι να διατηρήσει τον χαρακτήρα της ομάδας μας.

2) ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ ΤΟΥ 2014
Η βία αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο, ένα φαινόμενο που πηγάζει από διάφορους παράγοντες, όπως η ελλιπής μόρφωση, οι κοινωνικές ανισότητες, η κομματική πόλωση και η φτωχοποίηση των μαζών για την ευημερία των λίγων. Η βία δεν ανθίζει στο γήπεδο ή το ποδόσφαιρο, δεν είναι δημιούργημα τους, η βία είναι δημιούργημα αυτών που τώρα σαν μεσσίες εμφανίζονται αποφασισμένοι για να την πατάξουν. Τα κονδύλια βλέπετε για αυτό το εγχείρημα τεράστια, οι δυνατότητες για μίζες ακόμα πιο μεγάλες.

Ζώντας στην χώρα της μάσας, την νήσο των ημίμετρων, αποτελεί πολύ πιο εύκολος στόχος η δημιουργία σύγχρονων γηπεδικών φυλακών παρά η προσπάθεια για κοινωνική ανάπτυξη και εξυγίανση. Διώχνοντας τον κόσμο από το γήπεδο και δημιουργώντας άψυχα και άχρωμα κουκλοθέατρα στις κερκίδες θα μπορέσουν οι λογής πολιτικάντηδες να σταθούν πάνω από τα συντρίμμια γιορτάζοντας την μεγάλη τους νίκη, την εξυγίανση του ποδοσφαίρου μέσα από την δολοφονία του!!!

Το γήπεδο θα χάσει την ψυχή του, οι κερκίδες θα αδειάσουν, αφού μέσα στην μικροσκοπική Κύπρο θα είναι αδύνατο, η απουσία τόσου κόσμου λόγω των χουντικών αυτών μέτρων ,να αντικατασταθεί με άλλους ‘καταναλωτές’ του προϊόντος. Η βία θα μεταφερθεί έξω, στον δρόμο, ανεξέλεγκτα, αλλά ο στόχος του κράτους θα έχει επιτευχθεί, η βία να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ο Κύπριος πολίτης να ζει ήσυχος στην κατασκευασμένη από άλλους πραγματικότητα του.

Το εγχείρημα της κάρτας οπαδού που με τόση περηφάνια μας σερβίρουν οι λογής εμπνευστές του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συνταγματικά δικαιώματα του πολίτη, όπως η προστασία προσωπικών δεδομένων, αφού αποτελεί μια ωμή και χυδαία καταπάτηση τους. Η κατηγοριοποίηση των οπαδών μέσα σε κρατικά ‘φίλτρα’ βάση των οπαδικών τους κριτηρίων και η αποστολή τέτοιων στοιχείων εν αγνοία των ίδιων των οπαδών σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα για να αποτελέσουν στόχοι διαφημίσεων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ίδιο τον ορισμό της δημοκρατίας.

Ας μην ξεχνάμε πως οι ίδιοι οι εμπνευστές αυτού του δολοφονικού για το ποδόσφαιρο μέτρου, οι Ιταλοί, το έχουν ήδη δει να αποτυγχάνει παταγωδώς και έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις και οι διεργασίες για απόσυρση του. Οι αριθμοί και τα στοιχεία έδειξαν πως στην Ιταλία η κάρτα οπαδού μείωσε την προσέλευση στα γήπεδα κατά ένα εντυπωσιακό 20%, ενώ η βία όχι μόνο παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, αλλά έγινε ακόμα πιο ωμή και επικίνδυνη, με τους νεκρούς στα Ιταλικά γήπεδα να πληθαίνουν. Λίγους μήνες μετά την εφαρμογή του μέτρου είχαμε την εν ψυχρώ δολοφονία του Gabrielle Sandri από αστυνομικό εκτός γηπέδου, ενώ πριν μερικά χρόνια αστυνομικός έπεσε νεκρός σε επεισόδια στο γήπεδο, μετά από χειροποίητη βόμβα που ρίχτηκε εναντίων του. Άλλωστε πρόσφατα, άλλος ένας οπαδός, της Νάπολι αυτή τη φορά, έπεσε νεκρός από σφαίρα που έριξε εναντίων του οπαδός της Ρόμα. Οι αριθμοί, τα στατιστικά και πλέον η ίδια η πολιτεία αναγνωρίζουν την ανεπάρκεια του συγκεκριμένου μέτρου με αποτέλεσμα πλέον να γίνονται προσπάθειες απόσυρσης του.
(Σήμερα η Κάρτα Οπαδού έχει αποσυρθεί από την Ιταλία)

3) ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ
Για εμάς την δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη αντίδραση εκτός από την άρνηση του Λαού να εκδόσει Κάρτα Οπαδού. Με μια μαζική αποχή από τα γήπεδα ως αντίδραση στον Τρομονόμο θα πληγούν τα συμφέροντα των ομάδων και των γηπέδων και θα αναγκαστούν να αφουγκραστούν τις ανησυχίες του κόσμου και να βάλουν οι ίδιοι πίεση στο ΚΟΑ και στην κυβέρνηση. Οποιαδήποτε δήθεν αντίδραση με πανό και συνθήματα στο γήπεδο μετά την έκδοση κάρτας οπαδού, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στάχτη στα μάτια του Λαού από όσους θέλουν να προσφέρουν ειρήνη στο κατεστημένο και στην εξουσία.

Η ηλίθια δικαιολογία ότι είναι νόμος και τι να κάνουμε μπαίνει στο τραπέζι μόνο από αμαθείς ή από προσκυνημένους. Να θυμίσουμε σε όλους αυτούς ότι όταν πέρσι σε παιχνίδι με την Αελ υπήρχε νόμος για ταυτοποίηση η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ μετά από την ανακοίνωση της αποχής μας σαν ΘΥΡΑ 9 ανακοίνωσε ότι δεν θα προπωλήσει εισιτήρια. Μάλιστα μετά από διαβήματα και ενώ η αστυνομία απειλούσε ότι δεν θα αστυνομεύσει τον αγώνα, η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ, μετά από επικοινωνία μαζί μας αλλά και με επικοινωνία που είχαμε εμείς με τους οργανωμενους της Αελ, ανακοίνωσε πώληση εισιτηρίων ΧΩΡΙΣ ταυτοποίηση και ενώ η αστυνομία δεν συμφωνούσε. Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν να πέσει η ταυτοποίηση για ΟΛΑ τα παιχνίδια και η αστυνομία να αναγκαστεί στο τέλος να αστυνομεύσει τον αγώνα χωρίς ταυτοποίηση.

Όταν υπάρχουν τέτοια παραδείγματα στο πρόσφατο παρελθόν είναι ντροπή κάποιοι να βάζουν το επιχείρημα ότι είναι νόμος και πρέπει να τον δεχτούμε. Εμείς λέμε «Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση γίνεται καθήκον».

Κλείνοντας να καλέσουμε ξανά τον Λαό να αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις στο παράλογο μέτρο και να παλέψει μέχρι να το ρίξει.
ΖΗΤΩ Η ΟΜΟΝΟΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΘΥΡΑ 9
ΖΗΤΩ ΤΟ 1948

Υ.Γ. – Προς κάποιους... που ρωτούν με ειρωνία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μετά την παρέμβαση μας στα εκδοτήρια της κάρτας οπαδού. Όχι κύριοι στο αγροτικό δεν θα έχει κάρτα οπαδού αλλά εμείς δεν παλεύουμε μόνο για όσα μας αφορούν εμάς. Όπως αλληλέγγυοι σταθήκαμε στους Κύπριους εργαζόμενους στις απεργίες τους, όπως βοηθήσαμε τους πρόσφυγες, όπως φωνάξαμε για τους πολέμους που γίνονται μακρυά μας, έτσι και τώρα νιώθουμε την ευθύνη να έχουμε λόγο και ρόλο σε ακόμα κάτι που δεν μας αφορά άμεσα, αλλά αφορά την κοινωνία και τον κόσμο που ζούμε".