Τα ΠΡΑΣΙΝΑ κύματα που πρέπει να… πυκνώσουν!

Μπορεί το μόνο που στεναχωρεί τον Ολίβα μέχρι στιγμής στην Ομόνοια είναι που δεν τελειώνει τα ματς μετά το 1-0, όμως οι πράσινοι έδειξαν να έχουν όλα τα φόντα να το πράξουν. Απλά πρέπει να πατάνε γκάζι με μεγαλύτερη συχνότητα.

Μπορεί να μην μπήκαν καλά στο ματς με την Ένωση όμως μετά από ένα 20λεπτό όταν και βρήκαν τα πατήματά τους άρχισαν να δείχνουν τα δόντια τους. Ίσως το άκυρο γκολ του Μαϊσουράντζε και η ευκαιρία του Πίττα να τους ταρακούνησε και κάπου στο 20΄ άρχισαν να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους, κυρίως για ένα διάστημα μετά το γκολ.

Πρώτα ήρθε το γκολ του Ματ με τον Ζίβετς να συστήνεται στο κοινό, αφού έκλεψε, κατέβασε υποδειγματικά και πάσαρε στον Νταρμπισάιρ που σκόραρε και έδειξε πως και φέτος θα είναι σημείο αναφοράς.

Αμέσως μετά το τριφύλλι ήταν καταιγιστικό και το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου, όμως θες λόγω Κλέιμαν, λόγω ατυχίας ή αστοχίας, αυτό δεν ήρθε. Ζίβετς με κεφαλιά μόλις άουτ, Ντάρμπισάιρ και Ραμίρες από κοντά στα σώματα, Γκόμεθ με μακρινό σουτ και… απόκρουση Κλέιμαν μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Δεν άφησαν την Ένωση να πάρει ανάσα κι όμως το δεύτερο γκολ δεν ήρθε.

Αφού ακολούθησε ένα διάστημα που οι πράσινοι είχαν την κατοχή αλλά χωρίς ευκαιρίες, ήρθε η ώρα να ξυπνήσουν γύρω στο 78΄ όταν η ΕΝΠ με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Ουντόζι έδειξε πως μπορεί να κλέψει το βαθμό. Αυτό ήταν το καμπανάκι και ακολούθησε το δεύτερο κύμα επιθέσεων του τριφυλλιού με αποκορύφωμα τις αποκρούσεις του Κλέιμαν στα σουτ των Ματ και Σοάρες!

Συμπερασματικά αν θέλει το τριφύλλι να τελειώνει τέτοια παιχνίδια, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πυκνώσει αυτά τα… κύματα πολιορκίας στα αντίπαλα καρέ. Σημαντικό για να επιτευχθεί αυτό είναι η διαχείριση της φυσικής κατάστασης έτσι ώστε οι παίκτες να μην προβαίνουν σε αχρείαστες ενέργειες. Ίσως με το πέρασμα των αγωνιστικών οι παίκτες του Ολίβα να αποκτήσουν ακόμα περισσότερη χημεία για να μπορούν να τελειώνουν τα παιχνίδια όπου είναι φαβορί, πιο εύκολα.

Πάντως το δύο στα δύο είναι γεγονός για την Ομόνοια που έδειξε νωρίς να έχει μεσοεπιθετική ποιότητα και αμυντική σταθερότητα ενθουσιάζοντας τον κόσμο της που ήδη ανυπομονεί για το επόμενο ραντεβού!