Οι τελευταίοι 11 που ΝΙΚΗΣΑΝ το ΑΠΟΕΛ! (ΠΟΥ βρίσκονται και ΠΟΙΟΙ αγωνίζονται)

Τις τελευταίες φορές που ήμασταν… εν αναμονή «αιώνιου ντέρμπι», στανταράκι στα θέματα συζήτησης ήταν (και είναι) το μεγάλο σερί που τρέχει το ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Ομόνοια.

Απ’ τις 6 Απριλίου του 2013 έχει να κερδίσει το «τριφύλλι» τον μεγάλο του αντίπαλο, τότε που το έπραξε με 3-0 χάρις στα γκολ των Εφραίμ (2) και Λεάντρο.

Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net σας υπενθυμίζει την εντεκάδα που παρέταξε ο τότε προπονητής της Ομόνοιας Τόνι Σαβέβσκι και η οποία κέρδισε για τελευταία φορά το ΑΠΟΕΛ. Πότε έφυγαν απ’ τους «πράσινους», πώς εξελίχθηκε η καριέρα τους και ποιοι αγωνίζονται ακόμη...

Μορέιρα: Έφυγε από την Ομόνοια στο τέλος της σεζόν 2014-15. Αγωνίστηκε στην Olhanense, δύο σεζόν στην Estoril και φέτος αγωνίζεται στην Cova de Piedade.

Σπούνγκιν: Έφυγε από την Ομόνοια στο τέλος της σεζόν 2012-13. Συνέχισε την καριέρα του στην Βελγική Mons, ακολούθησε μια τετραετία σε Maccabi Tel Aviv Hapoel και από φέτος συνεχίζει στην Kiriat Shmone.

Αλαμπί: Έμεινε στο «τριφύλλι» μέχρι και το τέλος της σεζόν 2013-14. Έπαιξε για ένα χρόνο στην Πορτογαλική Leixões, επέστρεψε στην Κύπρο για την Πάφο και τελευταία του ομάδα ήταν η Ιρανική Sanat Naft, την σεζόν 2016-17.

Αντράντε: Μετά από μία διετία στην Ομόνοια, την σεζόν 2014-15… μετακόμισε στον Απόλλωνα. Την επόμενη χρονιά μετακινήθηκε στην ΑΕΛ ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Marinhense την σεζόν 2017-18.

Σκαραμοτσίνο: Στα μέσα της σεζόν 2014-15 παραχωρήθηκε δανεικός στον Παναιτωλικό. Στην συνέχεια επέστρεψε στην Γαλλία και αγωνίστηκε αρχικά στην Lens  και στην συνέχεια στην Laval, στην οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Σοάρες: Στο τέλος της σεζόν 2013-14 έφυγε για την Αγκόλα και αγωνίστηκε για δύο σεζόν με την φανέλα της 1° de Agosto. Επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΛ το 2015 και έμεινε για μια τριετία στους «κίτρινους» της Λεμεσού ενώ από φέτος αγωνίζεται στην Πορτογαλία και την Feirense.

Λεάντρο: 5,5 χρόνια έμεινε συνολικά στην Ομόνοια ο Λεάντρο. Το 2015 επέστρεψε στην Ουγγαρία και την Ferencvaros, στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα στα 36 του χρόνια.

Ασίς: Τα τέσσερα χρόνια του στην Ομόνοια, ήταν και τα τελευταία στην καριέρα του. Το 2016 όταν αποχώρησε από το «τριφύλλι», κρέμασε και τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Εφραίμ:  Γνωστό το σκηνικό με τον Εφραίμ. Στο τέλος της σεζόν 2013-14 ο διεθνής άσος αποχώρησε από την Ομόνοια με προορισμό τον… αιώνιο αντίπαλο, το ΑΠΟΕΛ στο οποίο αγωνίζεται μέχρι σήμερα ο ποδοσφαιριστής που με τα δύο του γκολ έκρινε το τελευταίο… πράσινο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδας.

Χριστοφή: Ο μοναδικός που αγωνίζεται και σήμερα στην Ομόνοια. Έστω και με ένα… μπρέικ, αφού στο τέλος της σεζόν 2013-14 πήρε μεταγραφή για την Σιόν. Μετά από μια διετία στην Ελβετική ομάδα επέστρεψε στο «τριφύλλι» και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Άλβες: Στο φινάλε της σεζόν 2012-13 ο Βραζιλιάνος φορ πήρε μεταγραφή στο Ντουμπάι. Ακολούθησε η μεταγραφή στην Kaposvar, ο Παναιτωλικός, η ΑΕΚ, η Ανόρθωση και από φέτος αγωνίζεται στην Ουγγρική Mezokovesdi.