Εκ των ιδρυτών και θεμελιωτών της Ομόνοιας

Στον Αγησίλαο Τσιαλή αναφέρεται η Ομόνοια στην στήλη της “Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές” 

Διαβάστε όσα γράφουν στην επίσημη σελίδα τους οι πράσινοι: 

ΤΣΙΑΛΗΣ
ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ
Συμμετοχές: 77 
Γκολ: 7 
Περίοδος: 1948-1956

Άλλη μια μεγάλη μορφή της ιστορίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, εκ των ιδρυτών και θεμελιωτών του συλλόγου. Το 1948, μαζί με τους Κώστα Λυμπουρή, Γωγάκη Καραγιάννη, Γεώργιο Χριστοδούλου, Τάκη Σκαλιώτη και Ανδρέα Καριόλου, αποχωρεί από τον ΑΠΟΕΛ, αρνούμενος να υπογράψει τη δήλωση περί «εθνοκτόνου ανταρσίας».Ο Αγησίλαος Τσιαλής, υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της εποχής του.

Αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη θέση του δεξιού χαφ, από το 1948 μέχρι το 1956, αποχωρώντας σε ηλικία 31 ετών. Ήταν βασικό στέλεχος στην πρώτη ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ο πρώτος που φόρεσε τη φανέλα με τον αριθμό 4. Στην ΚΕΠΟ πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα, καταγράφοντας ένα αξιοθαύμαστο επίτευγμα, καθώς σε αυτά τα πέντε χρόνια (1948-1953), δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι.

Υπήρξε αρχηγός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ την αγωνιστική περίοδο 1952-53, όπως και ο πρώτος αρχηγός της ομάδας στην ΚΟΠ, διατηρώντας την αρχηγία μέχρι το τέλος της καριέρας του το 1956.Πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια ενοποίησης του κυπριακού ποδοσφαίρου το 1953.Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε 77 παιγνίδια σημειώνοντας 7 γκολ. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για 15 χρόνια. Οι πιο παλιοί έχουν να λένε ότι όποτε μιλούσε για την ΟΜΟΝΟΙΑ δάκρυζε από συγκίνηση.