Η παρουσία των τριών και πλέον… μονόδρομος!

Παρά τον αποκλεισμό η Ομόνοια έδειξε καλά στοιχεία κόντρα στον Απόλλωνα, έχοντας στην αρχική ενδεκάδα τους τρεις νεοφερμένους-εκλεκτούς του Γιάννη Αναστασίου, Δημήτρη Κολοβό, Χάρη Μαυρία και Αμπντούλ Ατζαγκούν.

Ήταν σίγουρα ρίσκο η χρησιμοποίηση και των τριών αφού το ματς θα μπορούσε να πάει παράταση με τους Μαυρία και Κολοβό, να μην μπορούν να παίξουν περισσότερο από 70 λεπτά, όμως με δεδομένο ότι η Ομόνοια κυνηγούσε το σκορ του πρώτου ματς ο προπονητής αποφάσισε να τους ρίξει και τους τρεις στη μάχη από την αρχή.

Ο Κολοβός κατά κύριο λόγο είχε μεγάλο ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι αφού συνέκλινε από τα αριστερά και βρισκόταν πίσω από τον επιθετικό, παίρνοντας προσπάθειες πάνω του. Έδειξε πως μπορεί να κρατάει μπάλα και να προσφέρει πολλά στη γραμμή κρούσης. Χρειάζεται ακόμα δουλειά για να βγάλει 90λεπτο, όμως ήταν σίγουρα μια μεστή παρουσία σε ντέρμπι.

Ο Μαύριας που αγωνίστηκε ως δεξί εξτρεμ, δεν ήταν τόσο ουσιαστικός όμως έβγαλε αρκετή ενέργεια και έδειξε διάθεση έχοντας πολλά τρεξίματα, βοηθώντας όμως κυρίως αμυνόμενος. Έχει την ποιότητα και την ταχύτητα και με την κατάλληλη δουλειά μπορεί να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και να δείξει και επιθετικές αρετές, όπως δήλωσε και ο ίδιος για τον εαυτό του στη μεικτή ζώνη.

Από την άλλη ο Ατζαγκούν, στο κέντρο άσκησε ασφυκτικό πρέσινγκ στην άμυνα του Απόλλωνα, αποδεικνύοντας πως μπορεί να… “καταπιεί” πολλά χιλιόμετρα για ένα 90λεπτό, αν και χρειάζεται να βελτιωθεί στο δημιουργικό κομμάτι.

Συμπερασματικά η Ομόνοια είχε καλή εμφάνιση όμως η ατυχία της στοίχισε στο γκολ του Απόλλωνα με το σουτ του Μπρού και την κόντρα στον Κούσουλο. Σίγουρα η αντίδραση που έβγαλε με την ισοφάριση του Ραμίρεζ ήταν θετική όμως πλέον ήταν πολύ αργά να έρθει η ανατροπή με τους παίκτες του Αναστασίου να στερεύουν από δυνάμεις, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Πάντως ο Ραμίρεζ που είχε να αγωνιστεί από τις 2/1, στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα, εκτός του ότι σκόραρε, έδειξε θετικά στοιχεία, και αυτό είναι ενθαρρυντικό ενόψει Νέας Σαλαμίνας, δεδομένου και του τραυματισμού του Ματ.

Η Ομόνοια πλέον πάει σε ακόμα ένα αγώνα μονόδρομο στο ΓΣΠ, κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα και μένει να μετουσιώσει τις καλές εντυπώσεις που άφησε στα τελευταία παιχνίδια σε νίκη… 6 βαθμών, αφού θα παλέψει και με τους ερυθρόλευκους για την εξάδα.