Οι νέοι, το ΡΙΣΚΟ και η ΕΞΗΓΗΣΗ...

Αρκετή συζήτηση προκάλεσε η επιλογή του Γιάννη Αναστασίου αναφορικά με την εντεκάδα του επαναληπτικού αγώνα με τον Απόλλωνα.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στους τρεις νεοφερμένους, Μαυρία, Κολοβό και Ατζαγκούν, κίνηση η οποία στο τέλος της ημέρας δεν τον δικαίωσε αφού οι «πράσινοι» γνώρισαν τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Κυπέλλου.

Προφανώς και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας, είτε λόγω αποχής είτε λόγω της σύντομης παρουσίας τους στην Ομόνοια. Αυτό ο πρώτος που το γνωρίζει καλά, είναι ο ίδιος ο Αναστασίου.

Η επιλογή του να τους ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, έχει την εξήγησή της κι ας μην ήταν απόλυτα έτοιμοι. Η Ομόνοια είναι μια ομάδα αρκετά προβλέψιμη, με συγκεκριμένα δυνατά σημεία τα οποία είναι σχετικά εύκολο να εξουδετερωθούν, ειδικά από μια ομάδα όπως ο Απόλλωνας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που σχεδόν σε όλα τα ντέρμπι που έδωσε μέχρι στιγμής το «τριφύλλι» δεν ανταποκρίθηκε…

Ο Ελλαδίτης τεχνικός πόνταρε στο απρόβλεπτο, στο κάτι διαφορετικό, το οποίο δεν μπορούσαν να γνωρίζουν παίκτες και προπονητικό τιμ του Απόλλωνα αφού δεν το είδαν ξανά μαζί. Η παρουσία των τριών νεοφερμένων, ήλπιζε ο Αναστασίου ότι θα φέρει έναν αιφνιδιασμό στην αντίπαλη άμυνα, πήρε το ρίσκο, αλλά δεν του βγήκε.

Αλλά αλήθεια, πόσοι πιστεύουν ότι αν τους άφηνε εκτός και χρησιμοποιούσε αυτούς που έπαιζαν απ’ το Καλοκαίρι μέχρι σήμερα, η Ομόνοια θα απέκλειε τον Απόλλωνα έχοντας το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα;