ΟΜΟΝΟΙΑ/Ο πρώτος ξένος προπονητής

Συνέχεια στην ιστορική ενότητα “ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ”, με τον Τζον Τζόνσον δίνει η Ομόνοια μέσω της επίσημης σελίδας της.

Αναλυτικά το αφιέρωμα από τους πράσινους:

Ο πρώτος ξένος προπονητής που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν ο Άγγλος, Τζον Τζόνσον, ο οποίος ήταν στο τιμόνι της ομάδας μας την αγωνιστική περίοδο 1952-53 όταν ακόμη αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της ΚΕΠΟ. Καθοδήγησε τους «πράσινους» σε 14 παιχνίδια και τους οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου ΚΕΠΟ, κερδίζοντας με 2-0 τη Νέα Σαλαμίνα στον τελικό.

Πριν αναλάβει την ομάδα μας, ο Τζόνσον είχε αποφοιτήσει από τη σχολή φυσικής αγωγής του Άλτερσιοτ, ενώ αγωνιζόταν στην Τόρσετ μέχρι το 1939. Έπαιξε και στην Εθνική Ενόπλων όσο ήταν στο στρατό, με την οποία αγωνίστηκε σε αγώνες στην Ινδία, Ιράκ και Αίγυπτο. Ακολούθησε η κάθοδός του στην Κύπρο το 1952, όπου ενδιαφέρθηκε να εργαστεί στην ομάδα μας ύστερα από επιθυμία πολλών Άγγλων φίλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ομάδας μας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ελπίζω να βοηθήσω τους παίκτες να παρουσιάσουν καλύτερο ποδόσφαιρο για τους θεατές, αλλά και για τους ίδιους. Οι πλείστοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές παίζουν ένα σύστημα  με δυνατές μπαλιές, ορμή και ενθουσιασμό».