Ένας χρόνος Παπασταύρου... που πρέπει να ξεχαστεί

Στις 29/5/2018 η Ομόνοια μπήκε σε νέα εποχή. Στην εποχή… Σταύρου Παπασταύρου. 

Η πρόταση του Σταύρου Παπασταύρου εγκρίθηκε με εκκωφαντικό ποσοστό του 97% των παρόντων μελών του Σωματείου. Ψήφισαν 489 υπέρ, 10 κατά και 5 αποχή.

Ένα χρόνο αργότερα, στις 20/5/2019, η διοίκηση της Ομόνοιας αποδεσμεύει τον Γιάννη Αναστασίου, τον δεύτερο προπονητή που ουσιαστικά δεν ικανοποίησε με το έργο του κατά τη διάρκεια της σεζόν. Προηγήθηκε ο Χουάν Κάρλος Ολίβα ενώ λίγο αργότερα απολύθηκε και ο συμπατριώτης του, Τεχνικός Διευθυντής, Άνχελ Γκόμεθ

Κατά την διάρκεια της σεζόν αποδεσμεύτηκε και μεγάλη μερίδα ποδοσφαιριστών που έφερε στην Κύπρο ο Γκόμεθ… Ο Ενρίκεζ, ο Αλμπίν, ο Γκρίνιτζ, Πρετσέ αλλά και άλλα στελέχη της ομάδας. Όπως ο Πλουτής Αβραάμ και ο Καμπανελλάς. 

Αυτά εν ολίγοις μέχρι το τέλος της σεζόν. Η Ομόνοια ετοιμάζεται να μπει στη δεύτερη της σεζόν υπό την ηγεσία του κύριου Παπασταύρου και οι αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών θα συνεχιστούν… Θα έρθει νέος προπονητής, βοηθοί κτλ, νέοι ποδοσφαιριστές… 

Ο σύλλογος τερμάτισε στην έκτη θέση με 36 μόλις βαθμούς. Λιγότερους από την 7η Ανόρθωση και 8η Πάφο. 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 15 ήττες μετρά το τριφύλλι φέτος. 35 γκολ υπέρ, 43 κατά. Όλα αυτά τα αρνητικά σε μια σεζόν. 

Μπορεί να υπάρχει οικονομική σταθερότητα, στοιχείο το οποίο βασάνισε πολύ την Ομόνοια τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο τα αποτελέσματα και οι αριθμοί της πρώτης σεζόν του Παπασταύρου στο τιμόνι είναι… τραγικά. 

Οι προσδοκίες του κόσμου της Ομόνοιας ήταν μεγάλες. Όλοι θυμόμαστε την μαζική τους παρουσία στην ανοικτή προπόνηση στο Μακάρειο αλλά και τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Τα κακά αποτελέσματα τους κράτησαν όμως από πολύ νωρίς μακριά από το γήπεδο. Μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, αποκλεισμός από το κύπελλο…

Πλέον όλοι περιμένουν τις επόμενες κινήσεις. Το νέο ουσιαστικά χτίσιμο του ρόστερ στο Ηλίας Πούλλος. Με την ελπίδα ότι η δεύτερη σεζόν του Σταύρου Παπασταύρου θα είναι πολύ καλύτερη.