ΑΝΔΡΕΑΣ για... όλα! (Τι είπε για κόουτς, Ρομπέρζ και Κορέια)

Οι σημερινές επίσημες τοποθετήσεις της Ομόνοιας όπως τις έχει μεταφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Δημητρίου:

*Αναλυτικά από το σάιτ των "πρασίνων"

Θέμα προπονητή

Η διαδικασία πρόσληψης προπονητή βρίσκεται στα αρχικά της στάδια, καθώς έχει ξεκινήσει μόλις την περασμένη Δευτέρα. Δεν έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα, ωστόσο όσο πιο σύντομα προσληφθεί ο επόμενος προπονητής τόσο καλύτερα θα είναι για την ομάδα. Βρισκόμαστε στο στάδιο της αξιολόγησης προπονητών. Θα επιδιώξουμε ο νέος προπονητής να θεωρείται προσωπικότητα, να μπορεί να αντέξει συνθήκες πίεσης και εάν είναι δυνατό να έχει κάνει ξανά πρωταθλητισμό. Υπάρχουν και αρκετά άλλα στοιχεία που θα ληφθούν υπόψη, όπως για παράδειγμα η αγωνιστική φιλοσοφία, ο τρόπος δουλειάς, χαρακτήρας κ.τ.λ. 

Για τον προγραμματισμό

Ο προγραμματισμός συνεχίζεται κανονικά στη βάση του πλάνου που έχει καθοριστεί. Το ιδανικό θα είναι να εμπλακεί και ο προπονητής στον προγραμματισμό, ωστόσο δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε με κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών πριν την πρόσληψή του νέου προπονητή. Είμαστε ήδη σε διαπραγματεύσεις με κάποιους ποδοσφαιριστές. Όπως ανέφερε ο Αθλητικός Διευθυντής, Νεόφυτος Λάρκου, θα γίνουν τουλάχιστο επτά μετεγγραφές. 

Προπονητικό Τιμ / Φιλοσοφία ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Η φιλοσοφία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι να διατηρεί δικό της προπονητικό τιμ, προσωπικό υποστήριξης και επιστημονικό επιτελείο, τα οποία θα φροντίζει συνεχώς να βελτιώνει και να εξελίσσει στο πέρασμα του χρόνου, ώστε να υποστηρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εκάστοτε προπονητή. Πιστεύουμε ότι αυτή η σταθερότητα θα μας δώσει πολλά θετικά στοιχεία και θα μας βοηθήσει στην εκπλήρωση των στόχων μας. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η διατήρηση της αγωνιστικής φιλοσοφίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.  

Σε ερώτηση για δημοσιεύματα σχετικά με Κορέια, Ρομπέρζ κτλ

Θα απαντήσουμε με μια γενική τοποθέτηση. Εάν πρόκειται να ενδιαφερθούμε για ποδοσφαιριστή που έχει συμβόλαιο με άλλη ομάδα, τότε θα απευθυνθούμε στην ομάδα του. Επιδίωξή μας είναι να διατηρούμε καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες και πάντοτε να λειτουργούμε στα πλαίσια των κανονισμών και της ηθικής. 

Δημοσίευμα για Λοΐζο Λοΐζου

Δεν έχουμε δεχτεί ούτε ανεπίσημη, αλλά ούτε και επίσημη κρούση για τον ποδοσφαιριστή μας. Όποια ομάδα ενδιαφέρεται για ποδοσφαιριστές μας, θα πρέπει να απευθύνεται πρώτα σε εμάς. 

Σχετικά με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ

Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες μια έξαρση στα ανακριβή ή αναληθή δημοσιεύματα. Κατανοούμε την ανάγκη για τηλεθέαση, πωλήσεις ή κλικς, ωστόσο απαιτούμε στα ρεπορτάζ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να επικρατεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Συστήνουμε στον κόσμο να μην εκλαμβάνει ως πραγματικότητα ή ως δεδομένο, το οτιδήποτε βλέπει το φως της δημοσιότητας. 

Θέμα με Φάνο Κατελάρη

Είναι φιλοσοφία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, παίκτες των οποίων το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο ή λιγότερο και επιθυμούμε να τους διατηρήσουμε στο ρόστερ μας, θα τους προτείνεται πρόωρη επέκταση συμβολαίου. Σε αυτή την κατηγορία ποδοσφαιριστών είναι και ο Φάνος Κατελάρης, με τον οποίο δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία. Συνεπώς με αυτά τα δεδομένα, εάν η ΟΜΟΝΟΙΑ δεχτεί από άλλη ομάδα πρόταση για τον ποδοσφαιριστή που να την ικανοποιεί, υπάρχει η πιθανότητα να παραχωρηθεί. 

Με ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν

Έχει ήδη ενημερωθεί ο Λόρα πως δεν υπάρχει πρόθεση από την ομάδα για να ανανεωθεί η μεταξύ μας συνεργασία. Ο δανεισμός του Αντζαγκούν έχει ολοκληρωθεί. Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, δεν αναμένεται να συνεχιστεί η συνεργασία ούτε με τον Βύντρα και Άλεξ Σοάρες, παίκτες που επέδειξαν υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού και συνέπειας. Επίσης, έχουν ενημερωθεί πως δεν βρίσκονται στα πλάνα για τη νέα σεζόν οι Λοέ, Γκαφούρ, Εντρένα και Ζίβετς, ενώ ίσως προστεθούν στη σχετική λίστα και κάποιοι άλλοι. 

Μακάρειο στάδιο

Έχουμε υποβάλει στον ΚΟΑ από την περασμένη Δευτέρα ολοκληρωμένη πρόταση για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Μακάρειο στάδιο, μαζί με κοστολόγηση των έργων αυτών. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα έργα αμέσως μετά που θα μας δώσει την σχετική έγκριση ο ΚΟΑ. Ανεξάρτητα όμως από την έγκριση των έργων, αναμένουμε εδώ και καιρό την απάντηση του ΚΟΑ για το κατά πόσο θα μας παραχωρήσει το Μακάρειο στάδιο από τη σεζόν 2019-20, με το ίδιο καθεστώς και τις ίδιες συνθήκες που το χρησιμοποιούν και οι άλλες ομάδες που αγωνίζονται εκεί. Ο χρόνος πιέζει και η απάντηση πρέπει να δοθεί το συντομότερο.  

Εάν υπάρχει η πιθανότητα για γήπεδο εκτός Λευκωσίας

Μέχρι στιγμής η Διοίκηση δεν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να αγωνιστούμε σε γήπεδο εκτός Λευκωσίας. Στο παρών στάδιο είμαστε σε επαφές με τον ΚΟΑ για παραχώρηση του Μακαρείου σταδίου. 

Ιδιόκτητο γήπεδο

Όπως έχει αναφέρει και ο Πρόεδρος, πρώτα θα πρέπει να αγοραστεί η γη. Έχουν επιθεωρηθεί κάποια τεμάχια γης και ενδεχομένως να επιθεωρηθούν και κάποια άλλα μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση.