"Ο προπονητής της Ομόνοιας για τα επόμενα χρόνια..."

Αμέτρητες αλλαγές σε παίκτες, προπονητές ακόμα και διοικούντες. Αγωνιστικές αποτυχίες, απογοήτευση του κόσμου και κάθε χρόνο... restart. Αυτό είναι το μόνιμο σκηνικό στην Ομόνοια εδώ και χρόνια.

Σκηνικό που ελπίζουν οι άνθρωποι της ομάδας ότι θα αλλάξει φέτος. Ο Νεόφυτος Λάρκου έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη για την συνεργασία με τον Χένινγκ Μπεργκ. Όχι όσον αφορά καθαρά στους αγωνιστικούς στόχους αλλά γενικότερα.

"Ευελπιστούμε πως θα είναι ο προπονητής της Ομόνοιας για τα επόμενα χρόνια" είπε ο Αθλητικός Διευθυντής του τριφυλλιού.

Δήλωση που δείχνει πόσο πολύ τον πιστεύει και ο ίδιος και όλοι στο τριφύλλι. Σε ένα πρωτάθλημα όπου σχεδόν όλες οι ομάδες αλλάζουν προπονητή 2-3 φορές τον χρόνο, είναι μια δήλωση που δεν την κάνεις εύκολα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νεόφυτος Λάρκου στην ερώτηση για το βασικό κριτήριο που οδήγησε στην επιλογή του Μπεργκ:

"Τα βασικά κριτήρια ήταν η προσωπικότητα και η αντοχή στην πίεση. Δηλαδή να έχει δουλέψει σε ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό. Αυτά είναι τα δυο βασικά κριτήρια. Αν ένας προπονητής έχει αποδείξει τον εαυτό του εκτός της χώρας του, είναι μια σοβαρή παράμετρος. Ο κύριος Μπεργκ έχει ένα υπόβαθμο ποδοσφαιρικό σ' ένα επίπεδο πολύ υψηλότερο από αυτό που είμαστε εμείς. Ευελπιστούμε πως θα είναι ο προπονητής της Ομόνοιας για τα επόμενα χρόνια".

Η συνέχεια στο γήπεδο. Η πραγματικότητα είναι πως οι πιθανότητες του Μπεργκ - όπως και οποιουδήποτε άλλου προπονητή υπογράφει σε οποιαδήποτε Κυπριακή ομάδα - για να μείνει για χρόνια στον πάγκο δεν είναι πολλές. Η Ομόνοια θέλει να το αλλάξει αυτό και ο Λάρκου έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά.